PONYVALEGÉNY

Kibővült feladatkör: a korábbi élvonalbeli labdarúgó, Rusvay Gergely harmadszor is a szívére hallgatott

Az egykori NB I-es futballista ismét a Berkenyét választotta, ám a nyártól immár játékos-edzőként segíti a Nógrád megyei I. osztályú csapatot

2021. július 15. - Horváth M. Attila

p4010187.JPGfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngBERKENYE » Nehéz lenne felülmúlni az előző évadban elért sikert – lévén a helyi társulat 59 ponttal a Nógrád megyei I. osztály élén zárt, ám a nyáron mégsem váltott osztályt –, igaz, Rusvay Gergely nem is feltétlenül ezért igazolt a csapathoz. 

p4010173.JPGHárom a magyar igazság – de vajon Rusvay Gergelynél is egy a ráadás? Ami tény, az éppen egy hónap múlva, augusztus 15-én már a negyvenharmadik születésnapját ünneplő korábbi NB I-es labdarúgó egyszerűen elnyűhetetlen – vannak, akik egyenesen azt állítják, ha ő nincs, a Vác FC most nem az NB III-ra, hanem a „megye-egyre” készülne. Túl a negyedik ikszen persze már itt, ott és amott is jelez a test, figyelmeztet, hogy ideje alább adni, kevesebbet vállalni, minimálisabban terhelni a szervezetet. Rusvay Gergely persze alighanem még bírná a tempót, felpörgetné a játékot, beindulna a résekbe, ám hosszú esztendőkkel ezelőtt megígért valamit, amit harmadszor is betart. Úgy bizony, merthogy többek között az alábbiakat mondta a 2019 tavaszán a Foci a köbönön is megjelenő interjújában: 

Ott van egyrészt Greff Ádám és Fábri Tamás, akik nagyon jó barátaim, másrészt German Józsi bácsi a tulajdonos, és neki egyszer régen tettem egy ígéretet, amikor támogatta az akkor még NB I-es Vácot, hogyha majd valamikor abbahagyom az NB-s szintű focit, akkor a Berkenyét fogom választani.

Talán cikkünk főszereplője is érzi, hogy itt a vége, ami az NB-s szintű futballt illeti. Hogy mekkora kincsre lelt a Berkenye, ahhoz csupán egy adalék: eddig két szakaszban összesen 27 bajnokin viselte a nógrádiak dresszét, azokon pedig 16 alkalommal bizonyult eredményesnek. A 2021/2022-es szezonban játékos-edzőként irányíthatja a gárdát a civilben pedagógusként dolgozó sportember, ami aligha a véletlen műve, elvégre Vácon és Berkenyén is bizonyította, hogy nemcsak a játéktéren kívül, hanem a pályán is tanár.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr2216628894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása