PONYVALEGÉNY

Márti dala

Brunner Márta: 50 – a méltán népszerű egykori televíziós műsor arca, az Újszínház művésznője június 6-án ünnepel

2021. június 06. - Horváth M. Attila

brunnermarta.jpgJúnius 6-án töltötte be az ötvenedik életévét Brunner Márta, az Újszínház művésze, aki a kilencvenes években az ország akkori legnépszerűbb televíziós vetélkedőjének arcaként vált közismertté. A Ponyvalegény az alábbiakban őt köszönti.

Érdekelte a fenét az a műsor! Utólag már bevallhatom, hiszen jól emlékszem, este kilenc, talán negyed tíz is lehetett, amikor rendszerint felcsendült a szignál, és én akkor tízen innen úgy voltam vele, jöjjön, aminek jönnie kell. Mindent vagy semmit – tudja, Mártika, valahogy úgy voltam vele, Önből mindent, Vágó Istvánból semmit. Még az is lehet, nem így volt, de úgy maradt meg az emlékezetemben, hogy beragyogta a képernyőt. Hol a kis Junosztyn, hol a behemót nagy képernyős tévén tűnt fel mérhetetlenül netten és nőiesen, márpedig ha annak a böhöm fadobozosnak olyan finomhangolása lett volna, mint Önnek, talán még ma is működne. Tudja, Mártika, megöregedtem. Ez persze így, ebben a formában nem igaz, de mondja meg őszintén, mit írjak akkor, amikor a napokban a kezembe került valamelyik színes magazin, és meglátva Önt hirtelen rádöbbentem, hogy valami rejtélyes csodaszert használhat, mert vonzóbb és csinosabb, mint annak idején abban az esti vetélkedőben. Be kell vallanom azt is, irigylem az akkor népszerű, félénk fiúzenekarból választott férjét, mert bizony olvasni is élmény, hogy egymásban és Sóskúton találták meg a boldogságot, ahol valóságos élményparkot vezetnek kecskékkel, lovakkal, malacokkal és csirkékkel. Pedig Vajda Márta lányaként nem lehetett könnyű az út, amelyen elindult, mégsem tért le róla, csupán tudatosan elbújt, eltűnt a széles közvélemény elöl. Van az Anna and the Barbies zenekarnak az a fülbemászó dala, Mártika, amely úgy kezdődik, hogy „Kezdjetek el élni...”, és Önnek elhiszem, hogy nem kell dúdolnia vagy hadoválnia, mert szöveghűen, kívülről-belülről ismeri a folytatást.   

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr416584084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rumci74 2021.06.07. 16:25:19

A magam részéről fordítva. Vágó István minden műsorát boldogság és tanulság volt nézni (életkoromnál fogva A fele sem igaz volt az első ilyen élmény), Brunner Márta csak rabolta a műsoridőt. Boldog születésnapot neki, mert ember, de azért az Újszínháznál kikötni nem vall valami erős morális érzékre…
süti beállítások módosítása