PONYVALEGÉNY

A szépség és a szörnyeteg: a Tatai úton két játékteret átadtak, míg a teniszpályákat üzemen kívül helyezték (+FOTÓGALÉRIA)

Még messze az út vége, hiszen a BVSC leendő utánpótlásközpontjában járva leharcolt bútorokat, salakra költöztetett kispadokat és betört „kirakatüveget” is láttunk

2020. május 23. - Horváth M. Attila

bvsc_tataiut_kopf.jpgHét és fél hónappal ezelőtt arról számolt be a Ponyvalegény, hogy a BVSC enyhén szólva is renoválásra szoruló, levitézlett Tatai úti sporttelepe november végén átadásra kerülhet, éspedig a vasutas klub utánpótláscentrumaként. Nos, az egy füves és az egy műfüves futballpályán már zajlik az élet, csakhogy a körülmények még messze nem ideálisak. 

Mintha időutazáson vett volna részt. Repült vissza a hatvanas évekig, amikor a legnagyobb egyéni sikerét aratta. Valamelyik nosztalgiázós interjújában mondta azt a kornak híján nem lévő Albert Flórián, hogy „Az Aranylabda az egyedüli labda, amit egyetlen védő sem tud elvenni tőlem.”

Budapest XIV. kerülete, Tatai út, hétköznap délután. Zuglóban nem állt meg az élet, a koronavírus-járvány nem lopózott a kapun belülre. A látvány majdnem ugyanolyan, mint egy évvel ezelőtt, csak éppen nincsenek futók a centerpálya körül, a teniszezők hangja nem zengi be a teret és nincs a két futballpályát elválasztó töltés sem, ahogy a kékben és sárgában rikító vaskorlátnak is hűlt helye van. A reflektorok azonban kigyulladhatnak, így jó esély kínálkozik arra, hogy villanyfényes meccseket rendezzenek. 

A főépület még áll, de a hírek szerint azt is lebontják, miként a salakos teniszpályák sem maradnak itt. A zuglóiak a Szőnyi úton élhetik ki az ütővel és labdával végzett testmozgásukat, merthogy a jelenlegi füves futballjátéktérrel szemben lévő területen szintén lábbal terelgethetik a játékszert és nem kézzel, mint ahogy a jelenleg egyszerűen csak gazos területként funkcionáló harmadik focipálya helyén is minőségi sporttér kerül kialakításra. 

Több forrásból is úgy értesült a Ponyvalegény, hogy az utánpótlásközpontot még az idei év legvégéig átadhatják „kulcsrakész” állapotban, csakhogy a munkásoknak sietniük kell, ugyanis jelenleg nem csupán a BVSC utánpótlása és női csapata, de az NB III-ba kerülő felnőtt társulat szintén a Tatai úton tréningezik, márpedig a helyet nevezhetjük építési területnek már (vagy még?) most is, hiszen a könyvtár és a lomtár között van némi különbség a néhány betűnyi differencián túl is. 

Márpedig pandémia ide vagy oda, a nyári szünetnél nincs alkalmasabb időszak a bontási és építési munkálatokra, elvégre augusztus közepétől minden bizonnyal megkezdődnek a bajnoki küzdelmek – addig pedig marad a harc az elemekkel a fővárosi labdarúgóknak és edzőiknek.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr215714298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása