PONYVALEGÉNY

Lenergy – Az Év Természetfotósa 2019: Daróczi Csaba és Máté Bence sikere

Tizennégy kategóriában hirdettek győztest a Magyar Természettudományi Múzeumban

2019. november 05. - Horváth M. Attila

term_kopf.jpgNovember 5-én, délután a Magyar Természettudományi Múzeum Kupolacsarnokában került sor a „Lenergy – Az Év Természetfotósa 2019” sajtótájékoztatóra, valamint a kiállítás megnyitójára és a pályázat ünnepélyes díjátadójára. A Ponyvalegény elfogadta a meghívást, részt vett és fotógalériás beszámolót tesz közzé a naturArt, azaz a Magyar Természetfotósok Szövetsége által 27. alkalommal létrehozott rendezvényről.

A természet talány, meg persze tudomány. A Ludovika téren és annak környékén zuhogott az égi áldás, ami november elején (eső)cseppet sem szokatlan, csak hát a hőmérséklet. Egyébiránt nem volt mit siratniuk az égieknek, ha csak azt nem, hogy az előzetesen meghirdetetthez képest nem 16:00-kor, hanem csupán tizenhét óra három perckor vette kezdetét az esemény. 

term_szoveg_2.jpg

A Kupolacsarnokban csak lassan gyülekezett a tömeg, miközben ezzel ellentétesen gyorsan fogyott az aprópogácsa. A szervezők kedves gesztusaként egy-egy kosárnyi alma is került asztalonként a vendégsereg elé, jelezve, hogy a természet ízletes kincséről van szó.

Fáth Péter, a naturArt elnöke telt ház előtt azzal indított, hogy a pályázat héttagú szakmai zsűrije összesen tizennégy kategóriában hirdetett győztest, második és harmadik helyezettet, kétszáz fotós közel háromezer-háromszáz munkája alapján.

term_szoveg_1.jpg

A helyszínen százhárom alkotás tekinthető meg a pályáztatott művek közül, amely egyrészt a díjakért versenyzett az utolsó fordulóban, másrészt a nagyközönség számára ez a tárlat tekinthető meg december 31-ig.

Feltűnő volt, hogy a gyengébbik nem képviselői kisebbségben maradtak, lévén egy kezünkön meg lehetett számolni a hölgydíjazottakat. A férfiak közül – bár „Az év természetfotója” címet Máté Bence Békacombja érdemelte ki – Daróczi Csaba lett a „király”, akinek tíz (!) alkotása is megtekinthető a Magyar Természettudományi Múzeumban. Békából nem lett tehát királyfi, sem fordítva, mert a Békacomb a király – lám, ezért talány, meg persze tudomány a természet.     

Az Év természetfotói – Magyarország 2019 című album elérhető és megvásárolható az Alexandra Kiadó weboldalán.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr2915291576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása