PONYVALEGÉNY

World Press Photo kiállítás: az idei is sikertörténet

Október 23-ig volt látogatható a Magyar Nemzeti Múzeumban a hagyományos seregszemle

2019. október 28. - Horváth M. Attila

wpp_kopf.jpgA Magyar Nemzeti Múzeumban került sor idén is a World Press Photo kiállításra, amelyet több mint egy hónapon át, szeptember 19-től október 23-ig vehettek szemügyre a témára fogékony érdeklődők. A Ponyvalegény is a helyszínen járt.

Hol az a gombostű? Lehet próbálkozni az elejtésével, csak nem biztos, hogy sikerül. Pedig a délután átlagos, szó szerint hétköznapi – vagy mégsem? Embertömeg itt és ott, a teremőr nem győzi tépkedni a tiketteket és beljebb tessékelni az idetévedőket.

wpp_szoveghez.jpg

Tavaly negyvenötezren tekintették meg hazánkban a világszerte száz városban sátrat verő és rövid ideig lehorgonyzó World Press Photo kiállítást – nem véletlenül. Megrázó, megdöbbentő, húsbavágó kinagyított képek mindenütt. Egy év termése tárul a látogató elé, úgyhogy a „nincs itt semmi látnivaló”-kitétel még poén szintjén sem állja meg a helyét, meg aztán komoly témákat boncolgatnak az idei díjazottak is, elég, ha csupán rákattintanak a lenti fotóra és végiglapozzák a galériát.

Borsi Flóra „Imagine” címet viselő kísérő kiállítása szintén nem semmi, az meg egyenesen valami, hogy a múzeumlátogató nem hasonul az egyik alanyhoz, avagy nem érzi kutyául magát, sőt, feltöltődve inthet búcsút a képkavalkádnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr7215269132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása