PONYVALEGÉNY

Paul Auster: Trükkös játék – könyvajánló

A világhírű író első regénye immár magyarul is olvasható

2019. szeptember 08. - Horváth M. Attila

trukkos_jatek.jpgKözel három évtizedet kellett várni rá, de megérte: Paul Auster első regényét, a Trükkös játékot szeretni fogják az író rajongói.

Benjamin különös élete. Ha a világhírű regényíróról valaha film készülne, a cím méltó lenne Paulhoz. Merthogy a nyolcvanas esztendők legelején Paul Benjamin álnevet választva jelentette meg a Trükkös játékokat, amely immár a magyar közönség számára is elérhető Illés Róbert remek fordításának, no meg a Cartaphilus Kiadónak köszönhetően. A főszerepet George Chapmanra osztotta, aki egy baleset következtében baseballsztárból nyergelt át a politika színterére. Csakhogy míg előbbinél mindig az eredmény határozza meg a győztes vagy a vesztes kilétét, utóbbiban ez közel sincs így. Mindezzel csakhamar Chapman is szembesül, ugyanis a fenyegetés hatására magándetektívet fogad, akinek azonban nincs könnyű dolga, mert aki csak az útjába kerül és valamilyen módon köze van az egykori sportolóhoz, szóba jöhet lehetséges jelöltként. A huszonegy fejezetből álló műnek nem ajánlatos késő éjszaka nekikezdeni, lévén a százkilós sittes zsákot könnyebb felemelni, mint ezt a könyvet letenni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr6815050960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása