PONYVALEGÉNY

Korona nélküli Király utca

A VI. kerület egyik legforgalmasabb részén csak az embertömeg biztos

2019. augusztus 03. - Horváth M. Attila

img_20190703_173030.jpgMintha minden nap vásárnap lenne. Zúdul, hömpölyög, özönlik a tömeg.

Különböző nációk olykor meghökkentő öltözéket viselő tagjai vonulnak minimum kettesével a villamos- vagy a trolimegálló irányába térképpel, mobillal, ásványvízzel a kézben, kisebb-nagyobb táskával a vállon vagy a háton.

Az utcát nem hagyják pihenni, elcsendesíteni a különböző étel- és italszolgáltatók tulajdonosainak legnagyobb örömére. Minden szép és jó – libbenhetne tovább a görkorcsolyás nagymuter, a biciklire pattanó nagybácsi vagy a Mézga Géza-külsejű, felettébb slampos környékbeli, csakhogy bántja a szemet a számtalan bezárt kisebb-nagyobb üzlet. Jó példa erre két nagyobb projekttel bíró – a Király utcában immár csak volt – szakáruház, hiszen a Röltex melletti ágyneműbolt becsukta kapuit.

img_20190626_182136.jpg

A másik ilyen vállalkozás az Elekta műszaki kisáruház – ha nem csal az emlékezet, az utóbbi esztendőkben könyvdiszkontként üzemelt, mint arról a hirdetőtábla is tanúskodik –, amelyhez van némi kötődés. Igaz, csupán annyi, hogy ebből az üzletből a kilencvenes évek első felében egy Videoton típusú, korántsem HD-minőségű, viszont legalább baromi nehéz színes televízió érkezett, és mivel ez volt a családban az első nem fekete-fehér készülék, a vasárnap délutáni Walt Disney-óra hamarabb eltűnt, mint Prohászka Ödönné aranyórája a tömegben.

img_20190703_173038.jpg

Hisztéria persze nem követte a tömeget, ahogy manapság sem. A Kis Diófa utca sarkával szemben viszont mintha a Fejlődés útjára fordulnánk: bár még az elején tartanak a szakmunkások, de épül a Király Boutique, amely hosszú hónapok után kimagaslik majd a tömegből, mint a centerként játszó kosárlabdázó Fásy Ádám és Vitray Tamás között.

img_20190626_181622.jpg

img_20190626_181607.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr3214992832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása