PONYVALEGÉNY

INTERJÚ | Bontó Marcell: „Nagy sikernek könyveljük el ezt az ezüstérmet”

A Hévíznek nem volt esélye az első helyre, nem úgy a támadónak a góllövőlistán

2024. június 06. - Horváth M. Attila

bonto_marcell_kopf.jpgHÉVÍZ | Izgalomnak nem volt híja az utolsó fordulóban sem. A Csesztreg ugyanúgy elhúzott a többiektől, ahogy Bontó Marcell a gólkirály-aspiránsoktól. A helyi együttes csatára végül meg sem állt tizenkét találatos fórig, de a Zala megyei I. osztályú tabella második és harmadik helye a játéknap előtt még kiadó volt. Zalaszentgrót vagy Hévíz? Hévíz vagy Zalaszentgrót?

ponyvalegeny_mini_uj_2023_2023_1.jpgHány tálca dobozos sört indítottak útnak szombat este Csesztregre? 

Azt mondták a csesztregiek, hogy inkább a röviditalokat szeretik, ezért azokat küldtünk nekik a hétvégi ünneplésre – kezdte nevetve a honlapunknak adott interjúját a végül ezüstérmesként befutó Hévíz SK 25 éves támadója, Bontó Marcell, aki 2023/2024-es bajnoki szezonban 33-szor bizonyult eredményesnek a Zala megyei I. osztályban. – A viccet félretéve: tudtuk, hogy a Csesztreg csapata revansot szeretne venni a Zalaszentgróton, mivel a tavalyi szezonban az utolsó mérkőzésen pont a Szentgrót ellen bukták el a bajnoki címet, illetve idén ellenük estek ki a Zala Vármegyei Kupából. A Zala megyei válogatottban való szereplés óta több csesztregi játékossal is jó kapcsolatot ápolok, és ők biztosítottak arról, hogy nem fogják az utolsó mérkőzésüket sem félvállról venni, annak tekintetében sem, hogy nekik ez a meccs már tétlen” volt. 

ponyvalegeny_mini_uj_2023_2023_1.jpgHa a fentieket valaki nem értené: amennyiben a bajnokcsapat nem szerez pontot hazai pályán a Zalaszentgrót ellen, a Hévíz hiába győzi le a Kiskanizsai Sáskákat, önök maradnak a harmadik helyen, míg a grótiak az ezüstfiúk. Ehhez képest a Csesztreg a 90. percben elért találattal 2–1-re, míg önök 9–1-re nyertek. Ha a tabella élmezőnyére pillant, ez a realitás? 

Az utolsó mérkőzés előtt tudtuk, hogy nem a mi kezünkben van a sorsunk. Mi csak a Kiskanizsa elleni mérkőzésre koncentráltunk, hogy azt nyerjük meg. A csapat nagyon örült volna annak is, ha a dobogó legalsó fokán zárjuk a bajnokságot, viszont titkon bíztunk benne, hogy a Zalaszentgrót nem fog nyerni Csesztregen, és akkor mi leszünk az ezüstérmesek, amennyiben a záró meccsünket sikeresen abszolváljuk. A tabella első felében lévő csapatok véleményem szerint hasonló játékerőt képviselnek, úgyhogy nagyon kevésen múlik az, hogy melyik gárda végez minél feljebb a tabellán. Szerencsére az a kicsi plusz most nálunk volt meg a Zalaszentgrót együtteséhez képest. 

ponyvalegeny_mini_uj_2023_2023_1.jpgA Hévíz számára is lehet opció az első hely vagy a feljutásnak és az újbóli NB III-as szereplésnek most még nem adottak a feltételei?

Az idei szezon előtt a vezetőség és a csapat is a tabella első öt helyének valamelyikét határozta meg kitűzött célként, amit sikerült abszolválnunk. Úgy gondolom, hogy a következő szezonban már komolyabb célokat is kitűzhetünk magunk elé, mivel megmutattuk, hogy ebben a fiatal csapatban több van, mint amit az elmúlt évek eredményei mutatnak. Játszottam már több NB III-as csapatban is, és a saját bőrömön tapasztalhattam meg azt, hogy a megyei foci, illetve az NB III között mekkora különbség van. Ezt egy vezetőségnek jól át kell gondolnia, hogy mikor vállal magasabb osztályba lépést, mert sajnos sok alakulat nem erősödik meg annyira, hogy megállja a helyét NB-s bajnokságban és kevés szerzett ponttal kiesik, egy éven belül visszatér a megyébe. Bízom benne, hogy a Hévíz két-három éven belül visszakerülhet az NB III-ba, mivel az infrastruktúra teljesen adott hozzá és a Zala vármegyei focinak is szüksége lenne egy stabil harmadosztályú csapatra a Nagykanizsa mellett. 

ponyvalegeny_mini_uj_2023_2023_1.jpgbonto_marcell_portre.jpgPrivátban azt említette, az előző években elért eredményekhez képest nagy sikerként könyvelik el az ezüstérmet. A tabella második vagy a góllövőlista első helyét volt nehezebb elérni?

Nagy sikernek könyveljük el ezt az ezüstérmet, mert az elmúlt években nem olyan eredményt produkált a Hévíz SK, ami tőlük elvárható lenne. Nem könnyű erre a kérdésre válaszolni, mivel mindkettőt nagyon nehéz volt elérni. A szezon elején csapatcélként azt határoztam meg, hogy végezzünk a dobogó valamelyik fokán. Egyéni célként pedig szerettem volna a góllövőlista első helyén zárni. Amennyiben mindenképpen választanom kellene, akkor a második helyet nehezebb volt megszerezni a csapatnak, mivel egyénileg tudtam egy eredményes tavaszt produkálni és a téli szünetre hatgólos előnyt tudtam szerezni, ezzel szemben az első fordulót leszámítva nem állt a társulatunk olyan előkelő helyen a tabellán, mint az utolsó forduló után. 

ponyvalegeny_mini_uj_2023_2023_1.jpgVan kedvence a harminchárom találatból? 

Nehéz egyet kiválasztani, mivel mindig jó érzés gólt szerezni. Talán azért voksolnék a 23. fordulóban a Murakeresztúr elleni találatomra „kedvencnek”, mivel a 92. percben azzal az átlövésgóllal szereztük meg a győzelmet egy nagyon nehéz mérkőzésen, és így utólag kiderült, hogy szüksége volt a csapatnak arra a plusz két pontra ahhoz, hogy a második helyen végezzünk. 

ponyvalegeny_mini_uj_2023_2023_1.jpgHárom a magyar igazság, egy a ráadás? Ha a mondás igazságtartamából indulunk ki, valamikor még negyedszer is aláír Hévízre, hiszen tavaly nyáron harmadszor lett a klub labdarúgója. Van esély az újbóli távozására? Ugyanis a gólkirályok mindig kapósak.

Szerencsére egyszer sem azért távoztam Hévízről, mert nem éreztem volna jól magam vagy a vezetőség nem számolt volna velem, hanem mert mindig sikerült egy olyan szezont produkálnom, amivel felkeltettem a magasabb osztályban lévő csapatok érdeklődését. Vannak lehetőségeim Ausztriából, illetve Magyarországról is, viszont jól érzem magam Hévízen. A váltás mellett csak abban az esetben döntenék, amennyiben olyan sanszot kapnék, amelyről úgy gondolnám, hogy szintlépés lenne a labdarúgó-karrieremben. 

Bontó Marcell: gólok a számok nyelvén 

 heviz_cimer.png csapat, az Andráshida és a Semjénháza úszta meg Bontó-gól nélkül  

 4  találatot három összecsapáson szerzett, sorrendben a Zalakomár ESE-Zalakaros (5–1), a Gyenesdiás (6–1), és az utolsó játéknapon a Kiskanizsa (9–1) volt a szenvedő fél 

 7  alkalommal duplázott 

 9  bajnokin nem volt eredményes 

 12 -szer bizonyult eredményesnek vendégként 

 21  gólt szerzett hazai környezetben 

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr9318422389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása