PONYVALEGÉNY

Ismétlődő történelem: közel fél év után kapott bajnoki gólt a Ferencváros

Akárcsak május 14-én az Astra, november 11-én a Szekszárd is vezetést szerzett az FTC ellen a Női NB I-ben, aztán súlyos vereséget szenvedett

2023. november 12. - Horváth M. Attila

kocsis_sandor_sportkozpont.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngBUDAPEST | 1141 perc után kapott gólt a bajnokságban a Ferencváros, ám a Szekszárdi WFC elleni bajnoki így sem jelentett gondot a zöld-fehéreknek a Női NB I 10. fordulójában. 

Májusi (gól)eső aranyat ér, tartja a mondás – és 2023-ban így is lett. Az FTC-Telekom együttese május 14-én, a 2022/2023-as szezon 21. fordulójában lejátszott bajnoki 35. percében Kós Petra góljával ugyan hátrányba került Üllőn, az Astra-Activtek HFC ellen, ám a Fradi a szünet után megrázta magát és 6–1-es diadallal távozott. 2023. november 11-ig ez volt a társulat utolsó beszedett találata a bajnokságban, ugyanis a pontvadászat utolsó, 22. játéknapján a tabellán és végül a két meccsig tartó különcsatában is harmadik helyen záró MTK Budapestet 8–0-ra verte, majd következett az ETO FC Győr elleni bajnoki döntő – a körítést a bohóchiányban szenvedő Fővárosi Nagycirkusz is megirigyelhette volna... –, amelyet kettős győzelemmel (1–0, 3–0) abszolvált a regnáló aranyérmes. A 2023/2024-es kiírásban a 10. fordulóig egyetlen gólt sem kapott Barti Luca és Milica Kostic, ám a Szekszárdi WFC-vel szemben vívott hazai bajnoki 6. percében Brianna Taylor bevette a magyar cerberus hálóját, amire a IX. kerületi hölgyseregnek volt válasza – összesen nyolcszor (8–1). A mostani évadban tehát 816 minutum után kapitulált először az FTC-Telekom hátsó alakzata, ám összesítésben ennél is ragyogóbb a produkció, ugyanis az előző szezon 325 perces riválisok általi gólcsendjével együtt 1141 percet követően szomorkodhatott a Fradi kapusa – a történetet Barti Luca foglalta keretbe, merthogy az Astra és a Szekszárd ellen is a 24 éves sportember állt a lécek között.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr9318256541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása