PONYVALEGÉNY

INTERJÚ | Horváth Zelda, a kisalföldiek kézilabdakapusa: „Az utolsó percekben sem adom fel”

A Győri ETO KC 16 esztendős, tehetséges cerberusa Kiss Évára példaképként néz fel, aki azért dolgozik nap mint nap, hogy egyszer a Bajnokok Ligájában védjen

2023. november 07. - Horváth M. Attila

akademia_2_foto_gyorietokchu.jpgBravúrokat bemutatni, szédítő mozdulatokkal, kézzel, lábbal kalimpálni, az ellenfelet megzavarni, fejet csóváló balátlövőt és dühöngő, a parkettát püfölő jobbszélsőt látni, aztán hagyni, hogy erről beszéljenek. Hoffmann Bea, Pálinger Katalin vagy a negyvenen túl is ellenállhatatlan vonzerővel védő norvég Katrine Lunde produkciója etalonként szolgálhat a Győri ETO Audi KC feltörekvő kapusnemzedékének, így Horváth Zeldának is. A különleges keresztnevű, csodálatos családnevű, sokra hivatott tehetség nem is tagadja, célja, hogy az élvonalban, majd a nemzetközi porondon is megmutassa tudását. 

Egyik bajnoki jön a másik után – úgy meg pláne, ha valaki egy egyesületben, ám nem egy társulatban véd fordulóról fordulóra, márpedig a fenti félmondat Horváth Zeldára teljességgel jellemző.  

ponyvalegeny_mini_uj_2023_2023.jpgHogy az U17-es bajnokságban véd, spongyát rá, hiszen tizenhat esztendős, no de az U19 már nyilván nagyobb falat, nem is szólva az NB II-ről. Melyik győri csapatban tud a leginkább kiteljesedni? 

Nyilván teljesen más közeg az idősebb korosztály, de mindegyik hatalmas lehetőség a fejlődésre és legfőképp a tapasztalatszerzésre a rutinos csapatok és játékosok ellen, viszont úgy gondolom, mindenhol kellően meg tudom és meg is fogom tudni állni a helyem, a megvalósításra pedig természetesen a legmegfelelőbb a mostani klubom, az ETO – indította a Ponyvalegénynek adott interjúját Horváth Zelda, aki a 2023/2024-es bajnoki évadban a kisalföldiek U17-es, U19-es, valamint az NB II-ben szereplő U21-es és a Győr-Moson-Sopron megyei élvonalba besorolt alakulatban is védte már az ETO hálóját.  

1429250-horvath_zelda_kapus.jpegponyvalegeny_mini_uj_2023_2023.jpgMikor jöhet el az idő, hogy az első osztályban is védjen? Egyáltalán van kitűzött éve vagy hónapja vagy ezzel egyelőre még nem foglalkozik? 

Egyértelmű, hogy szeretnék az élvonalban játszani, és célom is NB I-es vagy akár Bajnokok Ligája-játékosnak lenni, ám előre azt nem látom, mikor jöhet el az ideje, de remélem, minél előbb teljesül, én legalábbis minden nap ezért dolgozom. 

ponyvalegeny_mini_uj_2023_2023.jpgVan, akire felnéz a cerberusok közül, akinek lesi a mozdulatait, figyeli a védési technikáit akár élőben, akár valamelyik videómegosztó portálon? 

Kimondott példaképem igazából sosem volt, mindegyik kapust figyelem a klubból, a válogatottból, a világ legjobbjai közül, és az innen ellesett dolgokat igyekszem belerakni a saját stílusomba, technikámba. Ám aki az utóbbi években került az életembe már edzőként, a volt kézilabdázó Kiss Éva, akit a játéka során még nem nagyon követtem, de edzőként olyan mentalitást mutatott, amit egyszerűen csodálok és példaként követek. 

ponyvalegeny_mini_uj_2023_2023.jpgEgy sportoló mindig fejlődhet, így nyilván ön is, de azért van olyan pályán belüli tulajdonsága, amivel már most is ki van békülve?  

A legnagyobb erősségem a pályán szerintem a fizikumom, és hogy a magasságom szerencsés erre a posztra. Technikailag mindig lehet fejlődni, de a legbüszkébb talán arra vagyok, hogy az utolsó percekben sem adom fel, még ha maga a játék aznap nem is megy.  

ponyvalegeny_mini_uj_2023_2023.jpgMi a célja a 2023/2024-es szezonban, amit feltétlenül szeretne megvalósítani akár egyénileg, akár az ETO-val? 

Az csak természetes, hogy a csapat és az én célom is az összes bajnokságban a legjobb hely elérése, egyénileg pedig fejben szeretnék fejlődni, kicsit úgymond fejben is felnőni a játékhoz. 

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr218252895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása