PONYVALEGÉNY

Házon belüli edzőcsere után solymári ötösfogattal erősített a Pilisszántó, amely rutinos kapust igazolt

Ahol bíznak a fiatalokban: a 25 esztendős ifj. Széplaki József helyett a 2023/2024-es szezonban a 21 éves Triff Gergely irányít trénerként

2023. augusztus 25. - Horváth M. Attila

triff_gergely_foto_triff_ferenc.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngPILISSZÁNTÓ | Az érkezők 7–5-re múlták felül a távozókat. Elvben tehát több a variálási lehetőség a helyi társulatnál, a gyakorlatban pedig majd kiderül, hogy a mennyiség minőségben is hozzátesz-e a Pest megyei III. osztály Északi csoportjának augusztus 27-én, vasárnap 17 órakor esedékes, a Szokolya otthonában sorra kerülő bajnoki nyitányára hangoló egylet produkciójához. 

triff_balint_1.jpgIfj. Széplaki József helyett Triff Gergely irányít a nyártól – az alaptézis, mely szerint Magyarországon nem bíznak a fiatalokban, a Pilisszántó esetében megdől, hiszen 25 évest vált 21 esztendős. Igaz, utóbbinak két jobbkeze a pályán is segítségére lesz: egyfelől a régi edző játékosként örömmel besegít, amikor csak tud, másfelől a Solymárról érkező Triff Bálint és az új szakvezető között nem csupán névrokoni kapcsolat áll fenn. A 23 esztendős új fiún kívül még négyen érkeztek Solymárról, konkrétan Apollónia Bálint, Farkas Endre, Payer Csaba és Potoczki Tamás. Rajtuk kívül Etyekről Benyó Pált kell csapatba építeni, míg Karádi Marcell személyében kipróbált, 27 évesen immár rutinosnak nevezhető kapus került Pilisszántóra. A Galda Dávid, Pető Gábor, Strbik Krisztián alkotta trió a csoportrivális Pilisvörösvári UFC szurkolóit boldogítja az ősszel – már előre jelezzük, hogy az egymás elleni presztizsderbire a 7. fordulóban, várhatóan október 8-án, 15 órakor kerül sor, mégpedig Pilisszántón –, a 33 esztendős Cserni Máté és a 30 éves Szmetana Bence ellenben egyik publikumot sem, miután mindkét tapasztalt futballista a nyáron szögre akasztotta a stoplist. Meglehet, utóbbi tény fájóbb lesz Szántón, mint 2023. május 7-e. Hogy mi történt aznap? A bajnokság 22. fordulójában hiába foglalta (gól)keretbe a meccset a pilisi brigád ifj. Széplaki Józsefnek és a nyáron távozó Pető Gábornak köszönhetően, miután az ex-váci Sorecz Szabolcs találata mellett Igwilo Somto Kingsley volt a király az elért duplájának köszönhetően, ami 3–2-es szokolyai sikert eredményezett. Pedig a szezon végén 21 ponttal a 14., sereghajtó pozíciójában a Szokolya végzett, míg 41 egységgel a Pilisszántó a 6. helyen zárt – az ősszel talán ezért is vívtak sokkal egyértelműbb összecsapást a felek (3–0).     

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr5318200599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása