PONYVALEGÉNY

Döntöttek a IX. kerületi lakosok: a József Attila-lakótelep tervezőjének nevét viseli az Ecseri úton létrejövő park

Mester Árpád térnek hívják jövő tavasztól a metrófelszínen és annak környékén kialakítandó megújított közterületet

2023. június 07. - Horváth M. Attila

ecseri_ut_img_20210205_164645.jpgNoha Ferencváros Önkormányzata továbbra sem válaszolt hetekkel ezelőtt küldött levelünkre, portálunk más forrásból megtudta, hogy jövő tavasztól várhatóan Mester Árpád nevét viseli az Ecseri úti metrófelszín felújítását követően létrejövő és minden bizonnyal 2024 áprilisában vagy májusában átadandó tér. 

A nagypapakorban lévő lakótelep maholnap nyugdíjba vonulhat. Merthogy József Attila nevét 1961-ben, azaz hatvankét esztendeje vette fel a IX. kerületi, sokak által közkedvelt városrész, amelynek tervezőjére, Mester Árpádra adták le a legtöbb voksot a ferencvárosi lakcímkártyával rendelkezők. Éppen ezért a ferencvárosi képviselő-testület annak rendje-módja szerint a fővárosi közgyűlésnek az 1927-ben született és 1992-ben, 65 évesen elhunyt Ybl- és Hild-díjas építészmérnök nevét javasolja. Mint ismeretes, a közelmúltban a hetvenötödik születésnapját már csak az égi színpadon ünneplő Helyey László színművész is felmerült leendő névadóként, ám a szavazók többsége nem az 1980-tól a 2014-ben bekövetkező haláláig közel a Pöttyös utcai metróállomáshoz, az Ifjúmunkás utcában élő színészóriást találta erre érdemesnek. 

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr4218140844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása