PONYVALEGÉNY

Párisba tegnap beszökött az ősz: Lionel Messi gól nélkül és vereséggel búcsúzott a Parc des Princestől

A földkerekség legjobb labdarúgója, a PSG argentin világbajnoka a Clermont elleni 2–3-mal tett pontot franciaországi karrierje végére

2023. június 04. - Horváth M. Attila

messi_psg_kopf.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngFRANCIAORSZÁG | A Ligue 1 utolsó, 38. fordulójában kétgólos előnyről bukott el hazai pályán a Paris Saint-Germain a Clermonttal szemben: miután a PSG megvédte bajnoki címét, a stabil középcsapatnak számító vetélytárstól elszenvedett 3–2-es vereség ezúttal belefért, ám kérdés, Lionel Messi távozása is ebbe a kategóriába sorolható-e, ugyanis a hétszeres aranylabdás zseninek a szombati volt az utolsó fellépése a párizsiak színeiben. Egy jogi kiskaput kihasználva korábbi sikerei helyszínén, Barcelonában nyithat újabb fejezetet pályafutásában.  

capture-20230604-045924.pngPedig minden olyan jól kezdődött. Lionel Messi közel két éve szegődött a Bajnokok Ligája serlegéért minduntalan áhítozó francia egyesület szolgálatába, csakhogy az álmok nem váltak valóra – legalábbis egyelőre. És mindez már nem is valósul meg – a zeniten túllendülő zseni vezérletével semmiképp. Az argentin futballista a nyáron elhagyja Párizst, így a Parc des Princes publikumának érdemes volt hetekkel ezelőtt semmiféle programot nem szervezni 2023. június 3-ra, ugyanis 21 órától következett a búcsúfellépés.

Lionel Messi természetesen a kezdőcsapat tagjaként kocogott ki a pályára, és ez legalább annyira egyértelmű volt, mint az, hogy a PSG alig húszpercnyi futballt követően kétgólos előnyre tesz szert a veterán védő, Sergio Ramos, valamint Kylian Mbappé büntetőjével. Csakhogy a 2–1-nél 11-est hibázó Clermont közvetlenül a szünet előtt egalizált, sőt, a folytatásban, összességében alig egy óra után a látogató kialakította a 2–3-as végeredményt. Mindennek köszönhetően a Ligue 1 85 ponttal záró legjobbja csak szűken nyerte meg a bajnokságot a 84 egységet bezsebelő, az utolsó körben az Auxerre-t idegenben 3–1-re mattoló Lens előtt, ám félő, hogy a fények városában szombat éjjel hosszú időre kialudtak a reflektorok. 

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr3318138530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása