PONYVALEGÉNY

Születésnapi ajándék, avagy számítógépes játék élesben: a Reims edzője, William Still két bajnokin négy pontot szerzett csapatával a francia élvonalban

A Lorient után az Auxerre sem tudta legyőzni a 30 esztendős ifjú szakember társulatát a Ligue 1-ben

2022. október 30. - Horváth M. Attila

ito_foto_stade_de_reims_com.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngFRANCIAORSZÁG » Úgy tűnik, hosszabb távon is megtalálta a megoldást a kispadjára a francia Ligue 1-ben szereplő Reims, amely még az október 15-én megvívott Lorient elleni bajnoki előtt menesztette Oscar Garciát, akinek a helyét az a William Still vette át, aki egyrészt 1992. október 14-én látta meg a napvilágot, másrészt a Football Manager elnevezésű számítógépes játékból is merítette szakmai tapasztalatait.

william_still.jpgFurcsa, ha a Paris Saint-Germain elleni 0–0 után magyarázkodni kell. Meglehet, erre még a Manchester Citynél, a Bayern Münchennél vagy éppen az Internazionalénál sem kerülne sor, a Reimsnél mégis a gólnélküli döntetlent hozó bajnoki után vettek búcsút Oscar Garciától. Harminc esztendős másodedző-utódja még lazán futballozhatna, ám William Still – akit klubja hivatalos oldala csak Willnek nevez – ölébe hirtelen hatalmas lehetőség pottyant, amivel úgy tűnik, élni tud a társulat tapasztalatlan trénere. 

Október idusán, a Lorient otthonában úgy végzett 0–0-ra a Reims, hogy a középpályás Dion Lopy a szünet után egy perccel megkapta a második sárga lapját, avagy egy félidőt tíz emberrel futballozott végig, mi több, a lefújás előtt nem sokkal Emmanuel Agbadou is piros lapot kapott durvaságért – a Gergely Róbert utáni énekesgeneráció tagjai dalba aligha foglalták a nevét, hát még a csapat szurkolói... 

A folytatás még ennél is jobban alakult, hiszen egy héttel ezelőtt a Reims az Auxerre együttesét látta vendégül. A gyors gólváltás után (Folarin Balogun a 28. minutumban a házigazdának szerzett vezetést, ám öt perccel később M’Baye Niang egyenlített) több találat nem született – egészen a 87. percig. Ekkor a kétmeccses eltiltása után visszatérő Junya Ito vette be az Auxerre kapuját, szezonbeli harmadik bajnoki góljával kialakítva a 2–1-es végeredményt – és alighanem megszilárdítva William Still helyét a Reims kispadján.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr8317966120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása