PONYVALEGÉNY

Dárdai Pál: két meccs, két vereség; Schäfer András döntetlennel tért vissza

„Magyaros” csere Németországban: a válogatott középpályás az exferencvárosi Aissa Laidounit váltotta a Leverkusen elleni Bundesliga-bajnoki 69. percében

2023. április 30. - Horváth M. Attila

dardai_intes_p3250246.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngNÉMETORSZÁG | Berlin felett az ég: a Bundesliga 1. 30. fordulójában 22012 néző azt láthatta, hogy szombaton az Union 0–0-ra végez a Leverkusennel, míg egy nappal később Dárdai Pál visszatérése után elkönyvelhette a második vereségét is a Hertha BSC kispadján.

schafer_andras_foto_getty_images.jpgVan egy jó hírünk: Schäfer András, ha nem is győzelemmel, de nem kudarccal tért vissza közel három hónap múlva az Union Berlinbe, amely a Leverkusen ellen úgy ért el 0–0-t, hogy a 22-szeres magyar válogatott fedezet az utolsó 21 percre állt be Aissa Laidouni helyére. A nemzeti csapat középpályása még tavaly novemberben szenvedett fáradásos törést, ami után ugyan januárban már futballozott, és bár egy sérülés sosem jön jókor, az újabb a lehető legrosszabbkor történt. 

dardai_p1010032.JPG

Így lehet a közelmúltbeli visszatérésével és újbóli kinevezésével kapcsolatban Dárdai Pál is. A Hertha BSC legendája és sokszoros megmentője meglehetősen nagy fába vágta a fejszéjét, amikor ismét visszatért a berliniek kispadjára. A Werder Bremen elleni hazai 2–4 után müncheni kirándulás várt az övéire. Mintegy 75000 néző azt láthatta, hogy közel hetven percig remekül védekezett a Dárdai Mártont hátsérülés miatt nélkülöző berlini sereg, ám a 69. percben érkezett Serge Gnabry, majd Kingsley Coman, így a duónak köszönhetően a Bayern tíz perc alatt elrendezte a fontos kérdéseket. A továbbiakat tekintve viszont a berlini drukkerek számára az a leglényegesebb, vajon bennmaradnak-e a kedvencek? Miután a Hertha 22 ponttal a 18. helyezett, tehát sereghajtó, érthetően a kék-fehérek dolga a legnehezebb, kiváltképp, hogy a sorsolás sem enyhíti a meglévő csalódottságot. Dárdai Pál csapata legközelebb a Stuttgartot fogadja, majd utazik Kölnbe, aztán a Bochumot látja vendégül, míg az utolsó körben Wolfsburg–Hertha BSC találkozóra kerül sor. Ahogy a Bikini énekli: nehéz a dolga a katonának, nehéz a dolga...

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr6218114426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása