PONYVALEGÉNY

Amikor a játékvezető a főszereplő: Sveda Marcell debütált

Szerda délután az első felnőtt NB III-as mérkőzésén jutott túl a fiatal sípmester, aki két sárga lappal „hozta le” a Kisvárda II.–Jászberény csatát

2023. április 29. - Horváth M. Attila

pa080561.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngKISVÁRDA II.–JÁSZBERÉNY 4–0 | Ezt a meccset még sokáig emlegetik, hiszen az NB III Keleti csoportjában lebonyolított szerdai találkozó a könnyed hazai diadal mellett a játékvezetőről, Sveda Marcellről szólt – pozitív értelemben.

pa080505.JPGElsőre volt teendő rendesen. A naptár 2023. április 26-át mutatta, és miközben a nézők a fejüket kapkodták, az élete első NB-s felnőtt mérkőzését vezető Sveda Marcellnek könyvelnie kellett – szerencsére nem a számtalan kiosztott lapnak, hanem a potyogó góloknak köszönhetően. Az sosem baj, ha egy találkozó a találatokról marad emlékezetes – valami azt súgja, a hálójából az ott megpihenő labdákat kiszedegető Sándor Bence jászberényi kapusnak nem ez a véleménye… –, márpedig ezúttal a négyszer eredményes házigazdának hála több gólt kellett feljegyezni, mint a figyelmeztetett futballistákat lajstromba venni. Csupán a csereként beálló, a hazaiakat erősítő Jaroslav Helesht a 64. percben, míg vendégoldalon a húsz minutummal később „besárguló” Benedek Zétényt kellett lap felmutatásával fegyelmeznie. Ami a három pont sorsát már az első felvonásban eldöntő házigazdára, az a találkozó játékvezetőjére egyaránt ideillik: soha rosszabb kezdést! 

NB III Keleti csoport, 34. forduló

 KISVÁRDA MASTER GOOD II.–JÁSZBERÉNYI FC 4–0 (3–0) 

Kisvárda, Várkerti Stadion, vezette: Sveda Marcell (Elek Balázs, Tóth Ádám)

Gólszerző: NAGY MIHÁLY KRISZTIÁN (1–0) a 22., RUBUS TAMÁS (2–0) a 40., BÍRÓ ROLAND (3–0) a 41., JAROSLAV HELESH (4–0) a 92. percben

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr5318113800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása