PONYVALEGÉNY

Olasz meló: megállhat az észt, csak Marco Rossi mehet tovább

A magyar válogatott szövetségi kapitánya a csütörtök esti felkészülési mérkőzésen ötvenedszer irányítja legjobbjainkat, akikre hétfőn már Európa-bajnoki selejtező vár Bulgária ellen

2023. március 22. - Horváth M. Attila

img_20210430_172231.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngMAGYARORSZÁG–ÉSZTORSZÁG | A hét közepén, március 23-án a Puskás Arénában az Európa-bajnoki selejtezősorozat előtt Észtország ellen hangol a magyar válogatott.

rossi.jpgEzúttal nem illik csütörtököt mondani. Este fél nyolctól Észtország ellen, ha nem is kötelező, de elvárható a győzelem legjobbjainktól, és nem csupán amiatt, mert nyerni mindig jó, hanem azért is, mert ezen a találkozón irányítja ötvenedik alkalommal a meggypiros mezeseket Marco Rossi szövetségi kapitány. Az olasz maestro a kellemes emlékek felidézése mellett jó néhány problémával szembesülhetett a napokban, és ha azt említenénk e helyütt, hogy a felmerülő gondok kapcsán tépte a haját, nem írnánk igazat, abból ugyanis nem sok jutott neki… Sikerélményből viszont annál több, igaz, a legtöbbször nem a mieink számítottak esélyesnek, ezúttal viszont dominálni kell, diktálni a tempót, gördülékeny támadásokat vezetni, a védelmet megbontani – nem csupán csütörtökön, hanem hétfő este is. 

Bár Gulácsi Péter kiesése érzékeny veszteség, Dibusz Dénes mellett Demjén Patrik (ZTE) és Hegyi Krisztián (West Ham United) is bevethető az egyik, ha nem a legfontosabb poszton, ám portálunk sorozatcímével ellentétben Marco Rossi fejében aligha fordul meg a kapuskérdések kifejezés, jóllehet, nem túl valószínű, hogy Dibusz mellett huzamosabb ideig bármelyikük védene az észt vagy a bolgár válogatott ellen. Igaz, ha az utóbbi félmondatot csak egy picit is komolyan vesszük, az már régen rossz, úgyhogy maradjunk a jónál: csütörtökön ne mondjunk csütörtököt, hétfőn meg pláne...  

img_20210430_172650.jpg

Felkészülési mérkőzés

 MAGYARORSZÁG–ÉSZTORSZÁG 

Puskás Aréna, csütörtök, 19:30, vezeti: Walter Altmann (osztrák)

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr8118078270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása