PONYVALEGÉNY

Janinak, tisztelettel – a Nyírség NSC otthon tartotta a Kósa János Nyírség Kupát

A február utolsó vasárnapján, Újfehértón a kiváló hangulatú és jól megszervezett rendezvényen egykori játékosai veretlenül, mindössze egyetlen kapott góllal, tornagyőzelemmel adóztak elnök-edzőjük emlékének

2023. február 28. - Horváth M. Attila

kosa_janos_nyirseg_kupa_kopf.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngÚJFEHÉRTÓ | Eltervezték, megszervezték, megcsinálták: az egykori Nyírség Kupa 2023-tól az idejekorán eltávozott Kósa János nevét viseli, korábbi játékosai – akik közül honlapunk felkérésére az alábbiakban Lengyel Krisztina, Lengyelné Abdai Emese és Nagy Boglárka is nyilatkozott – pedig nem is emlékezhettek volna méltóbb módon trénerükre, mint tornagyőzelemmel.

Szöszi nem unatkozott. Az elmúlt hetek szervezéssel, ügyes-bajos dolgok intézésével, a torna programjának összeállításával teltek, az élet pedig valahogy nem akaródzott ledőlni két-három órára, hogy valamiképpen kevesebbnek tűnjön a tennivaló, már ami a halaszthatatlan hétköznapokat illeti. A hétvége pedig még sűrűbbnek ígérkezett – különösen a vasárnap, merthogy Szöszi nem csupán a játéktéren kívül, azon belül is szervez, labdát továbbít, és ha kell, fontos gólokat szerez. Gólokat – a tornagyőzelemért és persze Janiért. Az edzőért, az elnökért, aki klottgatyát és anorákot húzva edzést vezényelt, megfontoltan meccselt, majd monológot mondott megannyi rá szegeződő női szempár előtt az öltözőben, aztán ha kihunytak a fények, beült a volán mögé, hogy sofőrként hozza-vigye a csapatot.   

kosajanosnyirsegkupa_total.jpg

A fények hosszú-hosszú ideje kihunytak. Nincs már meccs, nincs már NSC – mert ez a sportág, amiért lelkesedünk, amit csodálunk, amin bosszankodunk, már nem ugyanaz Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében Kósa János nélkül. Szöszi ezért is tett meg mindent az újfehértói csarnokon kívül és belül, hogy az elhunyt edző szellemét valamiképpen megidézzék – hogy soha ne feledjék. Így vette fel a torna Kósa János nevét, és az újfehértói „házigazda” összeverbuvált tagjai úgy voltak vele, ha a Teremtő látja az erőfeszítéseket, az I. Kósa János Nyírség Kupát nem nyerheti meg más, mint Szűcs Éva, azaz Szöszi csapata, a Nyírség NSC. 

nyirseg.jpg

Veretlenül, mindössze egy kapott találattal végzett az első helyen a Nyírség NSC, másodikként zárt azonos pontszámmal a Fókuszban Team és a Hernádnémeti – előbbi a jobb egymás elleni eredménynek köszönhette az ezüstérmet, míg utóbbi soraiban üdvözölhetjük a torna gólkirálynőjét, az ötször eredményes Takács Brigittát. A Régi Bőrök és a Sajószentpéter-Bánhorváti végzett a negyedik-ötödik pozícióban, míg az FC Tiszaújváros hatodik lett, de ezt már valamelyik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyén rakétasebességgel haladó, puha, pufók párnára emlékeztető felhő szélén csücsülő Kósa János nem láthatta – ismét kihunyt a fény... 

gyoztes_nyirsegnsc.jpg

lengyel_krisztina_akcio.jpgLENGYEL KRISZTINA, a Kósa János Nyírség Kupa legjobb kapusa, a Nyírség NSC egykori labdarúgója és futsalosa, a Női NB I-ben szereplő Újpest korábbi, a Női NB II Keleti csoportjába besorolt éllovas Soroksár SC jelenlegi cerberusa: Ott kezdeném, örülünk, hogy ilyen létszámban megjelentünk egy ilyen emlékezetes napon – mindig is jó volt ebben a csapatban lenni és ez vasárnap sem maradt el. Személy szerint szerettem itt játszani, és ha összehívjuk a brigádot, akkor a szívem mindig kiteszem a pályára. A mérkőzések is jól mentek, a csapatok is ügyesek voltak, és azt kell, hogy mondjam, jó volt látni régi arcokat és beszélgetni velük pár szót. A saját teljesítményemről meg annyit, hogy nagyon hiányzik a kispályás foci és adott a lehetőség, hogy itt is megmutassam, mit tudok. Az eredmények és a teljesítményem is elég jó volt ahhoz, hogy el tudjam hozni a legjobb kapus-díjat, ami meg is történt, és nem a csapaton belül szavaztak meg, hanem az együtteseknek volt lehetőségük ezt eldönteni. Örülök neki, hogy jó benyomást tudtam tenni.

abdai_emese.jpgLENGYELNÉ ABDAI EMESE, a Kósa János Nyírség Kupa legjobb játékosa, a tornán a Fókuszban Team tagja, a Nyírség NSC korábbi labdarúgója, jelenleg a Női NB II Keleti csoportjába besorolt Eger labdarúgója és a Női futsal NB II Keleti csoportjában szereplő Újfehértó játékosa: Teljes mértékben meg voltam elégedve a tornával, nagyon jól megszervezte Szűcs Évi. Nagyon sajnálom, hogy nem lehet már köztünk Kósa János. Egykori játékosaként nehéz volt pályára lépni, de ami tőlem telhető volt, megtettem érte és a csapatomért, a Fókuszban Teamért is. Köszönöm együttesemnek és azoknak, akik rám szavaztak, nagyon boldog voltam! 

nagy_boglarka_szucs_eva.jpgNAGY BOGLÁRKA, a Kósa János Nyírség Kupa legjobb hazai játékosa, a Nyírség NSC egykori labdarúgója és futsalosa: A hétvégén megrendezésre kerülő I. Kósa János Nyírség Kupa számomra az egyik legjobb torna volt, hiszen azokkal a lányokkal játszhattam újra egy csapatban, akikkel korábban közösen körülbelül tíz éven keresztül Jani vezérletével számos mérkőzést és bajnoki címet nyertünk meg. A tornán rajtunk kívül öt együttes lépett pályára, izgalmas és színvonalas mérkőzéseket láthattak a nézők, akik kilátogattak Újfehértóra, ahol tökéletes környezetben játszhattuk le ezeket a meccseket. Az első sípszó előtt gyászszünet előzte meg a találkozónkat, hiszen szeretett edzőnk emlékére rendeztük meg ezt a tornát. Rengeteget küzdött értünk, a Nyírség NSC-ért, most mi is azért küzdöttünk, hogy ezen a tornán sikerüljön az első helyen végeznünk és szerettük volna miatta „itthon” tartani a serleget. Biztosra veszem, ha a kispad mellett állt volna, valószínűleg nagyon büszke lett volna ránk, hiszen sikerült öt meccset zsinórban megnyernünk egy kapott góllal. Mindenki a legjobb tudása szerint játszott, nagyon büszke vagyok a lányokra, hogy ez a torna ilyen jól sikerült, valamint az összes nevező csapatnak szeretnénk megköszönni a részvételt! Az egyéni teljesítményemről nagyon nem tudok nyilatkozni, hiszen lassan fél éve nem rúgtam labdába. Soha nem is szerettem a saját produkciómról véleményt mondani, de nagyon örülök, és nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki rám adta le a voksát, a csapattársaimnak pedig köszönöm, ez a mi közös érdemünk, hiszen – idéznék Szöszitől, aki nagyon sokat tett ezért a tornáért, mindemellett a legjobb barátom – „Mindegy, hogy merre sodor minket az élet, a Nyírséges szív ebben a mezben, mindig egyszerre dobban!“ Gratulálok a többi különdíjasnak is, remélem, hogy jövőre is meg tudjuk rendezni ezt a remek tornát!

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr1018060954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása