PONYVALEGÉNY

„Elérkeztünk egy olyan mérkőzéshez…” – Kósa János Nyírség Kupa az NSC elnök-edzője emlékének adózva

Újfehértón hat csapat részvételével kerül megrendezésre az amennyire szép, annyira fájdalmas esemény

2023. február 17. - Horváth M. Attila

kosa_janos_nyirseg_kupa.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngÚJFEHÉRTÓ | Február 26-án, a hónap utolsó vasárnapján a helyi Szegedi Károly Sport- és Szabadidőközpontban kerül megrendezésre a Kósa János Nyírség Kupa.

Megszámlálhatatlan győztes meccs volt a háta mögött, s csupán egyetlen vesztes. Mint a pályán nem egyszer a nyírségi hölgysereg, a november a váratlanul előkeveredő koronavírust is bevetve minden mindegy alapon ment előre, támadott – és sajnos betalált. Kósa János ötvenhét esztendősen sem érezte magát idősnek, ám a fiatalos lendület minden tapasztalata is kevés volt ahhoz, hogy felülmúlja, végleg elűzze, elhessegesse az elmúlás fuvallatát. A karácsony a lélegeztető gépről való lekerülést hozta, ám hiába tűnt úgy, hogy az élet nem csak pillanatokra szép, a szervezete feladta a harcot és 2021. december 28-án örökre lehunyta szemét. 

A Nyírség NSC elnöke és edzője rajongott a csapatáért, így nem meglepő, hogy az egykori játékosok Szűcs Éva vezetésével kispályás emléktorna szervezésébe kezdtek, amiről azt érdemes tudni, hogy a meccseket ötször két méteres kapura játsszák öt plusz egy fővel. Bár hivatalosan a nevezés január 31-én lejárt, február első napjaiban még úgy tűnt, hét brigáddal veszi kezdetét az esemény, ám végül úgy alakult, hogy a Nyírség NSC mellett az FC Tiszaújváros, a LabdaDor, a Hernádnémeti, a Régi Bőrök és a Sajószentpéter–Bánhorváti áll rajthoz február 26-án, reggel kilenc órai kezdettel. 

p9010244.JPG

A negyedórás mérkőzések sora a Tiszaújváros–LabdaDor találkozóval veszi kezdetét, majd Hernádnémeti–Nyírség NSC és Régi Bőrök–Sajószentpéter-Bánhorváti ütközettel folytatódik. Az eredményhirdetésre várhatóan délután negyed háromkor kerül majd sor, ám az összecsapások előtt, alatt és között vélhetően lesz lehetőség felidézni Kósa János emlékét, aki bizonyosan nagyon büszke lenne a játékosaira. 

p9010107.JPGEgy olyan gyakran ismételt mondat, ami eszünkbe jutott, mert minden meccs előtti taktikai megbeszélésünk így kezdődött: „Elérkeztünk egy olyan mérkőzéshez...” – ment vissza az időben SZŰCS ÉVA, a Nyírség NSC korábbi támadója és csapatkapitánya, aki tavaly nyár óta a Női NB II Keleti csoportjába besorolt Debreceni VSC-DEAC labdarúgója, illetve az ugyancsak a második vonalban szereplő Újfehértói SK futsaljátékosa. – A tizenöt év alatt – ami lassan már tizenhat lesz, amióta szerepel az egyesületünk az országos bajnokságokban, mely során nem túlzok, ha azt mondom, hogy az egész országot bejártuk – nagyon emlékezetes számunkra, akár először mentünk egy adott csapathoz, akár sokadszorra, a technika ördöge mindig ellenünk volt, hiába közlekedtünk GPS-szel, tízből kilenc alkalommal eltévedtünk. Sokszor emiatt késve is értünk oda az adott helyszínre, és ez valamennyire Janitól független, mégis vele kapcsolatos, hiszen ő volt a sofőr. 

Február utolsó hétvégéjén a Nyírség NSC dresszében az újfehértói csarnokba kikocogó hölgysereg tagjainak a mérkőzéseken ugyanazt kell tenniük a végső siker érdekében, mint amit Kósa János tett a volán mögött: mindig csak vezetniük kell…

kosa_janos_nyirseg_csapat.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr5618052120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása