PONYVALEGÉNY

Hevesre Pest: nem megtervezett egyletcsere – Eger helyett Csepel

A fővárosba igazoló Malinovszky Cintia: „Szeretném visszahozni a németországi formám mind gyorsaságban, mind kondiban, mind játékban”

2023. január 29. - Horváth M. Attila

malinovszky_cintia_kopf.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngEGER | Túl pesti lány. Most már minden a hol alvó oroszlánra hasonlító, máskor meg a festővászonra kívánkozó fővároshoz köti, így racionális döntést hozott Malinovszky Cintia, aki a télen távozott a Női NB II Keleti csoportjába besorolt helyi gárdától, hogy azzal a lendülettel aláírjon a Nyugati csoport dobogósához.

Elég erős a keretünk ahhoz, hogy az NB II-ben jövőre akár a feljutásért, de minimum a dobogó első két fokáért küzdhessünk. 

Malinovszky Cintia nyilatkozta mindezt honlapunk Életpálya rovatában idestova egy hónapja, ám a karácsonyi bejglitusa – amikor a diós láthatatlan módon harcolt a mákossal, no meg a gesztenyéssel a díszes tányérokon katonás rendben felsorakozva – közepette volt mit átgondolni, megvitatni. És dönteni. A fenti mondat persze megvalósulhat a hevesi megyeszékhelyen, csak éppen már Malinovszky Cintia nélkül. A huszonötödik születésnapját novemberben ünneplő, a magyar élvonalban az MTK és a Budapest Honvéd színeiben is pályára lépő futballista nem keresett kibúvót, amikor a váltás miértje került szóba. 

Sajnos Budapestről Egerbe a lejárás munka mellett nehézkes az edzésekre, meccsekre.

Innen persze még nem vezetne egyenes út a Nyugati csoport harmadik helyezettjéhez, ám ettől még tény, hogy Malinovszky Cintia immár hivatalosan is az immár 111 éves Csepel FC labdarúgója. 

Helyben van, le tudok járni edzésekre, új kihívások várnak, nem mellesleg sok az ismerős, és szimpatikus a csapat, no meg a stáb is, bár mindezzel Egerben sem volt bajom soha.

A tavalyi esztendőben összesen huszonegy bajnokin ötször eredményes labdarúgó már előretekint, hiszen fontos, megvalósításra váró feladatok várják a XXI. kerületieknél. 

Szeretném visszahozni a németországi formám mind gyorsaságban, mind kondiban, mind játékban, hogy minél inkább a csapat hasznára lehessek, segíthessek az NB I-be való feljutásban, illetve az összes többi kitűzött céljaink és a személyes céljaim elérésében.

malinovszky_cintia_portre_2_1.jpgA Női NB II Nyugati csoportjában 25 ponttal a tabella harmadik helyén állomásozó Csepel FC-re, no és új igazolására, Malinovszky Cintiára nem vár könnyed kezdés. A bajnokság tavaszi folytatásában, a 12. fordulóban, előreláthatólag március 18-án a hibátlan produkcióval listavezető, az ősszel 33 pontot gyűjtő, nem mellékesen – a mindössze tizenhat esztendős kapusnak, Csapó Zoénak is köszönhetően – gólt sem kapó Budaörsi SC otthonában lép fel rangadónak nevezett találkozón a Csepel FC. A megfogalmazás nem véletlen: 2022. augusztus 27-én a BSC Kardosi Blanka, Kajdy Janka találatával és Pável Dominika öngóljával karamellízű kapucsínóra vagy kávékülönlegességre kívánkozó diadalt aratott. A habkönnyűnek ez is egy formája, írásunk főszereplője mégis abban bízik, hogy a tavaszi nyitányon a kiszolgálás a Csepel FC-nél is megfelelő legyen.  

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr2518037020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása