PONYVALEGÉNY

VLS Veszprém: 581 perce kapott gól nélkül

Legutóbb a gyirmóti Mayer Ádám vette be az NB III Nyugati csoport jelenlegi ezüstérmesének hálóját

2022. december 18. - Horváth M. Attila

veszprem_busz.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngVESZPRÉM » A megérdemelt pihenőjüket töltő VLS tagjai felemás érzésekkel gondolhatnak vissza a maguk mögött hagyott őszi idényre, amelyet stílszerűen a Balatonfüred elleni hazai 0–0-val zártak le.  

Lőtávolságon belül maradni. Ha innen nézzük, elérte a célját az NB III Nyugati csoportjában 46 ponttal a második helyen telelő VLS Veszprém, ám amennyiben onnan, hogy nem egyszer bosszantó döntetlent értek el Zachán Péterék – elég csupán a Kelen (2–2) és a legutóbbi, Balatonfüred (0–0) elleni hazai ikszre gondolni –, már nem ez a helyzet. Ugyanis csak ezzel a plusz négy egységgel 50 pont állna a társulat neve mögött, ami azt jelentené, hogy a fantasztikus ősszel kirukkoló Tatabánya szorulna az ezüstérmes pozíciójába. Persze Veszprémben okkal gondolják úgy, hogy akkor kell átkelni a hídon, amikor a végeláthatatlannak tűnő „kifeszített betonút” elé érkezik az ember. Ami jó alapot szolgáltathat a VLS háza táján a bizakodó hangulatra, azt a társulat „hozta” az idei utolsó versenyhetek során. 

Ha a „rosszban” – a legutóbbi hat bajnokin két remi – is a jót látják a helyiek, akkor a hátsó alakzat, no meg persze a csapatvédekezés a lehető legjobban működik, lévén ezen összecsapásokon nem kapitulált a védelem. Október utolsó vasárnapja óta sorrendben a Mór (3–0, idegenben), a Bicske (3–0, idegenben), a MOL Fehérvár II. (1–0, otthon), a Komárom VSE (4–0, idegenben), a Tatabánya (0–0, idegenben) és a Balatonfüred (0–0, otthon) volt képtelen bebiccenteni, bepasszolni, bepréselni a labdát Bonnyai Márk hálójába, azaz hat teljes meccs óta érintetlen a bajnokesélyes kapuja. Mi több, legutóbb október 21-én a hazai környezetben fellépő és 3–1-es vereséget szenvedő Gyirmót-Győr II. Mayer Ádám révén 11-esből talált a VLS ketrecébe a meccs 49. percében, ami egyúttal azt jelenti, hogy összesen 581 perce bevehetetlen a veszprémi vár. 

Az alakulat következő mérkőzésére az NB III Nyugati csoport 21. fordulójának keretében 2023. február 12-én kerül sor, amikor is a 30 ponttal a tabella 8. pozíciójában telelő Kaposvári Rákóczi vendégeként lép fel Pető Tamás egylete. Ha az őszi idény „odavágójából” indulunk ki, nincs miért aggódni: augusztus 3-án Major Norbert és Horváth Hunor góljával a Veszprém 2–0-ra nyert.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr7518005008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása