PONYVALEGÉNY

SPORTKARÁCSONY. Aki ünnepi hangulatba hoz: STERBIK ANDREA kézilabdázó, a Cornexi-Alcoa, a Kiskunhalas, a Vasas és a Vác egykori jobbszélsője

Azóta még fontosabb a decemberi hónap, amióta gyermekek születtek: „Sok időt töltünk otthon az ünnepek alatt és engem ez tesz a legboldogabbá, ezért is a kedvenc ünnepem a karácsony”

2022. december 10. - Horváth M. Attila

sportkaracsony_kopf.jpgAhogy a különböző sportágak kiválóságai, úgy az idei esztendő is heroikus hajrába kezdett. A csak decemberben jelentkező, tavaly debütáló rovatunkban nagyszerű sportemberek fogalmazzák meg gondolataikat a karácsonnyal és az új évvel kapcsolatban. Akivel ezúttal ünnepi hangulatba kerülünk: Sterbik Andrea kézilabdázó, a 2005-ben az EHF-kupát elhódító székesfehérvári Cornexi-Alcoa korábbi jobbszélsője, többek között a Kiskunhalas, a Vasas és a Vác egykori kiválósága, a világklasszis kézilabdakapus, Sterbik Árpád négy és fél évvel fiatalabb húga.

sterbik_andrea.jpgkaracsonyfa_1.jpgAmit nekem jelentenek december utolsó napjai – három szóban: Meghitt örömteli napok – amiket kizárólag a családommal töltök.

mvacdmjahmlvjme-yellow-christmas-ball-png-transparent-image_1.pngAz ünnepi asztalról nem hiányozhat: Halászlé, de előtte egy pálinka és mézbe mártott fokhagyma almával és dióval – mindez népi hagyomány –, bejgli.

karacsonyfa_1.jpgHa szaloncukor, akkor... A zselés–Szamos marcipánnal töltött a kedvencem, bármennyit meg tudok enni belőle.

mvacdmjahmlvjme-yellow-christmas-ball-png-transparent-image_1.pngAmi nélkül számomra nem létezik karácsony: A családom. Nálunk az egész december a karácsonyról szól, mézeskalácssütés, ajándékbeszerzés. Sok időt töltünk otthon az ünnepek alatt és engem ez tesz a legboldogabbá, ezért is a kedvenc ünnepem a karácsony.

karacsonyfa_1.jpgsterbik_andrea_csalad.jpgAmikor és ahogy kiderült, hogy az ajándékokat nem a Jézuska hozza: Már nem teljesen emlékszem, csak annyi maradt meg, hogy valaki az iskolában elmondta, hogy jól be vagyok csapva, mert nem is a Jézuska hozza a karácsonyfát és az ajándékokat sem – hazáig sírtam és mérges voltam az egész világra, de aztán elfogadtam és onnantól kezdve én voltam gyerekként a fadíszítő.

mvacdmjahmlvjme-yellow-christmas-ball-png-transparent-image_1.pngEmlékezetes ünnepi sportélményem: Székesfehérvár, EHF-kupagyőzelem, de akár a Vácot és a Kiskunhalas csapatát is említhetem, mert ott lettem igazán NB I-es kézilabdázó. (A Szabó Edina és Rácz Mariann által irányított, Sterbik Andreát is a keretében tudó Cornexi-Alcoa 2005. május 22-én szerezte meg az EHF-kupát, miután a visszavágón mintegy 3500 szurkoló előtt Székesfehérváron 28–19-re nyert, így összesítésben 49–46-tal bizonyult jobbnak a Győri Graboplast ETO KC-nál – a szerző)

sterbik_andrea_csalad_2.jpgkaracsonyfa_1.jpgÉletem legszebb karácsonya: Nem tudok ilyet mondani, mert nekem minden karácsony gyönyörű és mindegyik közel áll a szívemhez… De amióta gyermekeim vannak, azóta még csodálatosabb az ünnep!

mvacdmjahmlvjme-yellow-christmas-ball-png-transparent-image_1.pngMegfogadom 2023-ra, hogy... Amit szeretnék, az az, hogy minél több időt tudjak a családommal tölteni és kevesebbet rohanni ebben a feszített, tempós világban.

sterbik_arpad_sterbik_andrea.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr8917998814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása