PONYVALEGÉNY

Az elveszített háború: 62 éves korában elhunyt Kardos József, korábbi 33-szoros válogatott labdarúgó

Újpest megint gyászban: minden idők egyik legjobb magyar futballistája, Törőcsik András után újabb egykori kedvencet siratnak a Megyeri úton

2022. július 29. - Horváth M. Attila

dscf7440.JPGBár az elmúlt esztendőkben egyre több egészségügyi gond derült ki róla, mégis megdöbbentő: július 28-án elhunyt Kardos József egykori 33-szoros válogatott labdarúgó, a Csepel Utánpótlás Sportegyesület edzője, amivel a néhai védő, illetve középpályás az eddigi utolsó, 1986-os világbajnokságon járt nemzeti csapatunk első halottja.

dscf7443.JPGdscf7436.JPGSzugló utca, a Nemzeti Sport szerkesztősége, 2003 májusa. A státuszban lévő szakíró, Zombori András mellett egy „Zombihoz” hasonlóan visszafogott habitusú vendégszerző, Kardos József is megtalálható volt a zuglói épület emeleti részlegén. Mindkét megnevezett személy egykori válogatott labdarúgó, az pedig nem titok, mindkettejükkel először ott találkozott személyesen ezen sorok jegyzője. Mi több, bár „Karddal” az elmúlt közel bő két évtizedben többször egymásba botlottunk, számtalan anyag is készült vele és róla különböző orgánumokba, hiszen körülötte mindig történt valami. Sajnos ezúttal is… Az alábbiakban a több mint tizenkilenc esztendeje papírra vetett, talán nem tanulság nélküli beszélgetés felidézésével adózom emléke előtt – nyugodjon békében!

kardos_focilaz.jpg

kardos_jozsef_interju.jpg

Három héten belül két újpesti tragédia  A Teremtő valamiért megorrolt a lila színre. Egyéb magyarázat aligha van, miért sújtja ezen a nyáron a Megyeri úti egyesület híveit. Nem elég, hogy nem jött össze az újpesti tulajdonosváltás, július 9-én, szombaton elhunyt a valaha volt egyik legjobb magyar labdarúgó, Törőcsik András. Még felocsúdni sem volt idő, mi több, a népszerű Kese búcsúztatására sem került sor – augusztus 8-án, hétfőn, 14 órakor a Megyeri úti temetőben jön el ennek az ideje –, máris itt az újabb lila-fehér tragédia Kardos József halálával.

dscf_7440.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr3217893299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása