PONYVALEGÉNY

ESZEL-ISZOL. Akivel egy asztalhoz ülünk: POLONYI PATRICK, az Egészség DSE labdarúgója

Édesszájú a bajnokcsapat futballistája, az energiaitalok azonban szóba sem jöhetnek nála

2022. június 16. - Horváth M. Attila

eszel_iszol_ponyvalegeny.jpgA sportoló nem csupán fut, cselez, lő és gólokat szerez, hanem naná, hogy táplálkozik is. A Foci a köbön oldalon korábban rendszeresen jelentkező rovatot újjáélesztve különböző csapatsportágakban remeklő hölgyeknek és uraknak adjuk át a képzeletbeli kötényt, amelyben kifejthetik, mi a kedvenc ebédjük, mi volt számukra a feketeleves vagy éppen mire koccintanak. Ezúttal Polonyi Patrick, a Budapest-bajnokság IV. osztályának 4. csoportjában a 26. forduló után 53 ponttal a tabella 1. helyén záró Egészség Diáksport Egyesület labdarúgója osztja meg gondolatait a nem szigorúan konyhán belüli tapasztalatairól.

polonyi_patrick_svajc_fc_breitenrain.jpgSIKER, ÉHSÉG Amit elterveztünk erre a szezonra a csapatommal: Megnyerni a bajnokságot. Ami mindebből eddig megvalósult: Feljutottunk. Amit „bedobok” közvetlenül meccs előtt: Egy banánt általában és pár korty maté tea. Amit „bedobok” közvetlenül meccs után: Nem tudok hirtelen étkezni, csak egy-két óra múlva, akkor viszont kiadósabbat. 

FEKETELEVES Meccs, amit kitörölnék az emlékezetből: A vesztes meccsünk a szezon elején a Futbalféria SC ellen. (2021. szeptember 12-én, a „blasz-négy” 4. csoport 2. fordulójában az Egészség DSE pályaválasztóként, a Kolozsvári utcában úgy szenvedett 4–3-as vereséget, hogy a látogató már 3–1-re is vezetett, ám a végeredmény 3–3 után a 84. percben alakult ki, Polonyi Patrick nem szerzett gólt – a szerző) Mérkőzés, amelyen személy szerint nem ment a játék: Szintén ugyanez a találkozó. Étel, amire gondolni sem tudok: Káposztás tészta. Ital, amit sohasem iszom: Energiaitalok. 

ASZTAL, TÁRSASÁG Az ideális reggeli: Avokádó toast buggyantott tojással. Az ideális ebéd: Lazac vagy rák salátával. Az ideális vacsora: Valami könnyű, de mégis laktató. Az ideális desszert: Édesszájú vagyok, jöhet bármi. 

polonyi_patrick_csapat.jpg

KOCCINTÓ Legemlékezetesebb szezonbeli diadal: A 3–1 re megnyert fontos mérkőzés az RTK ellen. (2022. május 14-én, a 24. fordulóban, azaz két körrel a zárás előtt úgy nyert idegenben 3–1-re a későbbi bajnokcsapat, hogy a végeredményt Polonyi Patrick alakította ki a 90. percben, aminek köszönhetően a két társulat közötti differencia háromról hat pontra nőtt – a szerző) A 2021/2022-es évadbeli legjobb meccsem: A 4–2-re megnyert Maximo Hungaria elleni. (A 2021. december 5-én a 9. fordulóbeli, pályaválasztóként lejátszott találkozón az egy találatig jutó, ám a bajnoki szezonban 19 összecsapáson összesen 19-szer eredményes Polonyi Patrick a 47. minutumban alakította 3–1-re az eredményt – a szerző) Legnagyobb siker a konyhában: Két-három éve sütöttem édesanyám születésnapjára egy sajttortát és elvileg nagyon jó lett. Ha ital, akkor… Hűha, egy jó zöld tea limonádé jó hidegen.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr5917860121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása