PONYVALEGÉNY

Gyászol a magyar futball: 55 évesen elhunyt a korábbi 21-szeres válogatott Duró József

Az elmúlt évtizedben alacsonyabb osztályban edzősködött és az építőiparban dolgozott a szakember

2022. május 22. - Horváth M. Attila

duro_jozsef_halalozas.pngfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto_1.pngDEBRECEN » Életének ötvenhatodik évében elhunyt Duró József, a helyi MVSC, a Vasas, a Siófok, a Kispest Honvéd, a BVSC és a Dorog egykori 21-szeres válogatott labdarúgója, többek között a Honvéd, a Dorog és a Vecsés korábbi edzője. Az alábbiakban rá emlékezünk.

Az év elején Debrecen-Józsán vettem egy házat, ideköltöztem, hiszen a kislányom és a testvérem is itt lakik Debrecenben. Úgyhogy most az van, hogy itt élek. Mondhatnám, huszonöt év után ismét.

A fekete felhőnek megálljt parancsolt a paplanszerű fehér égi képződmény mögött helyet kereső és találó nap, amely elhessegette, elkergette, tovaűzte azt. 2014 szeptemberében járunk, ekkor nyilatkozta a fentieket Duró József, akit ezen sorok írója telefonon kérdezett arról, hogy és mint van. Akkor még minden rendben volt, leszámítva azt a nem mellékes tényt, hogy Debrecen-Józsa nem az NB I, miközben a hely szellemét tekintve első osztályról beszélünk. Remek időtöltés itt almafát metszeni, krumplival bevetett ágyást gazolni, paprikapalántát nevelni, néhanapján piros-fehérbe burkolózva Loki-meccsre menni, csak nem feltétlenül Duró Józsefnek, aki dolgozni, tenni akart – edzőként, a magyar futballért.

durojozsef_2014_cikk_kopf.jpg

A sors nem adta meg neki, hogy olyan helyen dolgozzon, ahol minden körülmény és feltétel adott az ideális munkavégzéshez. Jól jellemzi mindezt a Dorogon eltöltött időszaka, amiről 2010 novemberében beszélt. A lenti cikkre kattintva egyértelműnek tetszik, hogy az Áldatlan állapotban című remekmű csak Hugh Granttel és a vásznon vicces, a valóságban messze nem (volt) az. 

duro_jozsef_interju_sportszelet_20101123.jpg

Duró József futballistaként megfordult Malajziában és Katarban is, így tudta, mit beszél, és afelől sem lehet kétség, hogy markáns személyisége és az ezzel járó szakmai tudása a meglévő tapasztalata mellett garanciát jelentett volna a fellendülésre – NB-s szinten mindenképp. 

Hála Istennek, jól érzem magam. Itt lakom a pályától nem messze, és bízom benne, hogy lesz valami.

A fentebb írt, ám 2014-ben lejegyzett, tollba mondott szavak itt csengenek a fülben. Sajnos tényleg lett valami – ha már így alakult, a föld is legyen könnyű neki, miután az élet nevű katyvaszszerű halmaz nem volt az.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr2317837543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása