PONYVALEGÉNY

KAPUSKÉRDÉSEK. Aki válaszol: Molnár Balázs (Törökbálint)

„Azt tapasztalom, ahogy öregszem, úgy leszek egyre sérülékenyebb és kevesebb meccsen tudok pályára lépni”

2022. április 11. - Horváth M. Attila

kapuskerdesek_alap.jpgA legtöbben azt mondják rájuk, flúgosak, ám szerintünk a mindenkori csapat legfontosabb tagjai a kapusok. Ismét rendszeresen jelentkező sorozatunkban női- és férfivonalon is igyekszünk bemutatni, közelebb hozni őket olvasóinkhoz. Nem húzzuk az időt – elég, ha a cerberusok teszik ezt a 80. percben, együttesük vezetése esetén –, átadjuk a szót Molnár Balázsnak, aki a Pest megyei III. osztály, Nyugati csoportjában szereplő, a 19. forduló után 38 ponttal a 2. helyen álló Törökbálint LASE kapusa.

molnarsaskabalazs.jpgPÁLYAÍV Amiért kapus lettem: Ez a poszt illik talán hozzám a legjobban a magasságom miatt. A másik dolog, hogy az apám is kapus volt és ő biztatott erre. • Amit szeretnék elérni öt éven belül: Minél több osztályt szeretnék feljebb lépni a Törökbálinttal. • Babonám: Nem vagyok babonás, inkább szokásoknak nevezném, ahogy a meccsre szeretek készülni. Mit eszek, mit iszok, hogy alszok, stb. 

KEDVENC……magyar csapatom: Kifejezetten nincs, annak szurkolok mindig, hogy az európai kupaporondon jó eredményt érjen el az aktuális magyar klubcsapat. • …külföldi csapatom: Természetesen a Real Madrid. Amióta az eszemet tudom, neki szurkolok. • …magyar mezőnyjátékosom: Nem tudom, kit mondhatnék. Aki viseli a címeres mezt és megtesz mindent a magyar válogatottért. • …külföldi mezőnyjátékosom: Jelenleg nincs kifejezetten kedvenc külföldi játékosom, viszont volt és ő Ronaldo Nazário. Miatta kedveltem meg az egész labdarúgást. • …magyar kapusom: Gulácsi Péter. Nagyszerű példakép lehet a fiatalok számára, hogy kemény munkával hová is juthat az ember. • …külföldi kapusom: Buffon. Egy igazi vezér a pályán és a pályán kívül is. 

LEG……nagyobb futballélményem: Még nagyon fiatalon az Erőmű SE játékosaként Ausztriában lőttem két szabadrúgásgólt. Az egyiket szinte nullszögből, a másikat majdnem félpályáról és így nyertünk 2–1-re. • …szebb gól, amit valaha láttam: Egyszer, amit én kaptam, vissza tudtam nézni videón, hála egy megyei meccsekkel foglalkozó társaságnak. Az egy kapáslövés volt, amit a Délegyházi KSE színeiben rúgtak nekem. • …nagyobb siker, amit elértem a futballban: NB III, Duna-csoport ifjúsági (U19) bajnokság, 2. hely. • …nagyobb hiba, amit a pályán elkövettem: Ilyenre nem emlékszem. A viccet félretéve, voltak hibáim. Például a labda elcsúszott a lábam alatt vagy kicsúszott a kezeim közül. Kapusposzton könnyen megtörténhet a baj, ha csak egy másodpercre nem figyelünk oda, hiszen mögöttünk már nincs senki, aki kijavítaná a hibáinkat. • …jobb labdarúgó, aki ellen pályára léptem: Kovács Béla, aki akkor a Szigethalom csapatát erősítette. Zseniális, ahogy érzi a labdát és a passzai nagyon jók. Kevés ilyen labdarúgó ellen játszottam, aki így lát a pályán. • …pozitívabb tulajdonságom a pályán: Szeretem biztatni a csapattársaimat a mérkőzés közben és irányítani őket, mert ugye leghátulról én látom be a pályát és védekezésben sokat segít, ha irányítani tudom, hogy ki merre mozogjon. • …negatívabb tulajdonságom a pályán: Ami előfordulhat, hogy az adott meccsen nincs sok dolgom, mert éppen nagy fölényben játszik a csapatunk és valahogy felpörgetve kell tartani magam. Ez nem mindig megy 100%-osan, én úgy érzem. • …pozitívabb tulajdonságom a pályán kívül: Szívesen veszek részt csapatépítő tréningeken vagy bulikon. Szeretem, ha a társaság összekovácsolódik a pályán és azon kívül is. • …negatívabb tulajdonságom a pályán kívül: Azt tapasztalom, ahogy öregszem, úgy leszek egyre sérülékenyebb és kevesebb meccsen tudok pályára lépni. A leggyengébb pontom a jobb vádlim. Jelenleg azt próbálom kivizsgáltatni, hogy mi okozhatja a fájdalmakat.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr2017805731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása