PONYVALEGÉNY

SPORTKARÁCSONY. Aki ünnepi hangulatba hoz: SIMÓKA NÓRA, korábbi junior Európa-bajnok és világbajnoki ezüstérmes öttusázó, olimpikon

A legszebb karácsonyról: „Furcsa, de a tavalyi… Kint ünnepeltünk, esőben és nyolc fokban, de legalább így maszk nélkül és együtt az egész családdal”

2021. december 24. - Horváth M. Attila

sportkaracsony_kopf.jpgAhogy a különböző sportágak kiválóságai, úgy az idei esztendő is heroikus hajrába kezdett. A csak decemberben jelentkező rovatunkban nagyszerű sportemberek fogalmazzák meg gondolataikat a karácsonnyal és az új évvel kapcsolatban. Akivel ezúttal ünnepi hangulatba kerülünk: Simóka Nóra, korábbi öttusázó, olimpikon, aki manapság sport-szakpszichológusként és vívó-szakedzőként dolgozik.

simoka_nora_1.jpgkaracsonyfa.jpgAmit nekem jelentenek december utolsó napjai – három szóban: Család, barátok, fények.

mvacdmjahmlvjme-yellow-christmas-ball-png-transparent-image.pngAz ünnepi asztalról nem hiányozhat: A férjem nagymamamájának a csokis bejglije.

karacsonyfa.jpgHa szaloncukor, akkor... Kizárólag zselés.

mvacdmjahmlvjme-yellow-christmas-ball-png-transparent-image.pngAmi nélkül számomra nem létezik karácsony: Adventi naptár, gyertya, fények és rengeteg fénykép.

karacsonyfa.jpgAmikor és ahogy kiderült, hogy az ajándékokat nem a Jézuska hozza: Még ovis lehettem, amikor egyértelművé vált, hogy nem a Jézuska hozta Miskolcról a biciklit, amit apukám lihegve és nagyon büszkén a fa alá csempészett, miközben mi a nővéremmel (dr. Simóka Bea korábbi világbajnok öttusázó, az Európai Öttusaszövetség /ECMP/ elnökségi tagja - a szerző) a résnyire nyitott ajtón lestük…

mvacdmjahmlvjme-yellow-christmas-ball-png-transparent-image.pngEmlékezetes ünnepi sportélményem: Öttusázó létemre mégis a vívó OB jut eszembe… Az ünnepek előtti hagyományos verseny ma már annyiban csempész ünnepi hangulatot a család életébe, hogy a sportból ismert barátok késve tudnak érkezni a szintén hagyományos barát-karácsonyra.

karacsonyfa.jpgÉletem legszebb karácsonya: Furcsa, de a tavalyi… Kint ünnepeltünk, esőben és nyolc fokban, de legalább így maszk nélkül és együtt az egész családdal, szüleimmel, nővéremmel. Bográcsoztunk, énekeltünk, élveztük minden percét, különleges pillanatok voltak.

mvacdmjahmlvjme-yellow-christmas-ball-png-transparent-image.pngMegfogadom 2022-re, hogy... Megbecsülöm, amim van.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr6316790326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása