PONYVALEGÉNY

KAPUSKÉRDÉSEK. Aki válaszol: Gyurkó Gábor (Kéthelyi SE)

Csatárként kezdte, ám egy sérülés miatt mégis a kapuban kötött ki a somogyiak cerberusa

2021. november 15. - Horváth M. Attila

kapuskerdesek_alap.jpgA legtöbben azt mondják rájuk, flúgosak, ám szerintünk a mindenkori csapat legfontosabb tagjai a kapusok. Ismét rendszeresen jelentkező sorozatunkban női- és férfivonalon is igyekszünk bemutatni, közelebb hozni őket olvasóinkhoz. Nem húzzuk az időt – elég, ha a cerberusok teszik ezt a 80. percben, együttesük vezetése esetén –, átadjuk a szót Gyurkó Gábornak, aki a Somogy megyei II. osztályban szereplő Kéthelyi SE kapusa.

gyurkogabor.jpgPÁLYAÍV Amiért kapus lettem: Csatár voltam anno a serdülőben és a kapusunk megsérült, így én vállaltam, hogy beállok, aztán a végén pár bravúrral megnyertük a meccset, így bent ragadtam a kapuban, amit én nem bántam meg. • Amit el szeretnék érni öt éven belül: Még egy-két jó eredményt ebben a mennyei megyei osztályban. (nevet)Babonám: Nincs. 

KEDVENC……magyar csapatom: Honvéd. • …külföldi csapatom: Atlético Madrid. • …magyar mezőnyjátékosom: Sigér Dávid. • …külföldi mezőnyjátékosom: Koke. • …magyar kapusom: Dibusz Dénes. • …külföldi kapusom: Schmeichel. 

LEG……nagyobb futballélményem: Egy németországi focitorna, ahol hetvenkét utánpótláscsapatból a nyolcadik helyen végeztünk. • …szebb gól, amit valaha láttam: Zidane félfordulásos gólja a Madridban.  • …nagyobb siker, amit elértem a futballban: Megyei első osztály, bajnoki cím. • …nagyobb hiba, amit a pályán elkövettem: Volt egy pár potyagól. (nevet)…jobb labdarúgó, aki ellen pályára léptem: Véber György.  • …pozitívabb tulajdonságom a pályán: Mindig százszázalékosan támogatom a csapatom. • …negatívabb tulajdonságom a pályán: Néha túlpörgés. • …pozitívabb tulajdonságom a pályán kívül: Fiatalok támogatása. • …negatívabb tulajdonságom a pályán kívül: Szeretek lustálkodni.

bohonyekse.jpgKorai találkozás A Kapuskérdések címet viselő rovatunk aktuális főszereplője – a vájtfülűek és a tisztánlátás kedvéért, alanyunk nem azonos a Ferencváros és a magyar válogatott kapusa, Bogdán Ádám szintén a Vasasban pallérozódó U17-es és U19-es váltótársával, aki manapság is aktív és a Jász-Nagykun-Szolnok megyei I. osztályú Tószeg cerberusa –, Gyurkó Gábor az előző másfél szezonban még a megyei rivális Böhönyét erősítette, ám a nyáron Kéthelyre igazolt. A harmincnegyedik életévét szeptember 8-án betöltő sportember azonban igencsak hamar összetalálkozott korábbi társaival, lévén a Somogy megyei I. osztály 3. fordulójában Kéthely–Böhönye derbit rendeztek. A két (vendég)kiállítást is hozó találkozón voltaképpen simán nyert a házigazda Vass Alex triplájának is köszönhetően 5–1-re, ám ez volt az a meccs, amelyik után a hazaiak kapusának egyik szeme sírt, a másik pedig nevetett, ugyanis másfél évad alatt 27 alkalommal őrizte a manapság már ellenfélnek számító, fennállása századik évfordulóját az idei esztendőben ünneplő Böhönye KSE hálóját.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr7316754854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása