PONYVALEGÉNY

KAPUSKÉRDÉSEK. Aki válaszol: Sabján Sándor (Bárszentmihályfa)

Íme, az igazi sportember: a zalaiak maholnap ötvenéves cerberusa a legtöbbször két meccset is végigvéd egy hétvége alatt

2021. október 28. - Horváth M. Attila

kapuskerdesek_alap.jpgA legtöbben azt mondják rájuk, flúgosak, ám szerintünk a mindenkori csapat legfontosabb tagjai a kapusok. Ismét rendszeresen jelentkező sorozatunkban női- és férfivonalon is igyekszünk bemutatni, közelebb hozni őket olvasóinkhoz. Nem húzzuk az időt – elég, ha a cerberusok teszik ezt a 80. percben, együttesük vezetése esetén –, átadjuk a szót Sabján Sándornak, aki a Zala megyei III. osztály, Nyugati csoportjában szereplő Bárszentmihályfa SE kapusa.

A hétvégéken többször is két meccset levédek a Bárszentmihályfa SE megye-hármas és a Lenti öregfiú-csapatában, de már kezdem érezni, hogy néha sok, főleg keményebb pályák esetén.

A november 23-án az ötvenedik születésnapját ünneplő, ám manapság is aktív futballkapus, SABJÁN SÁNDOR a jelenről

 sabjan_sandor.jpgPÁLYAÍV Amiért kapus lettem: Nehéz megmondani, mi indított el, de az elejétől fogva én a kapuba akartam állni. A nagyapámmal sokat fociztam, a kertben mindig beálltam a kétszárnyú kapu elé és a papám lőtte a labdát. Akkor még egy kisebb gumilabda volt, amivel játszottunk. Ő a TSZ-ben dolgozott és volt a TSZ-nek egy focicsapata a Lenti TSZ SE. Az 1980-as évek elején került fel a megye I. osztályú bajnokságba és ekkor kellett serdülő csapatot kiállítaniuk, így elvittek egy edzésre és ott ragadtam. Nem volt az edzésen kapus és én álltam be a körülbelül 140 cm-es magasságommal a nagykapuba. Az akkori felnőtt csapat tagjai kérdezték, biztos erre a posztra gondoltam, én azt válaszoltam: biztos! Azóta ezen a poszton játszok. • Amit el szeretnék érni öt éven belül: Közel negyven év után mit szeretnék elérni? Nem tudom, minél kevesebb fájdalommal lejönni a pályáról. • Babonám: Azok vannak, de ez meccstől, ellenféltől, az időjárástól és más dolgoktól függ. Például, ha kell, a sípcsontvédő megigazításakor mindkettőt megigazítom, a mezemet a két kezemen kívül-belül felhúzom, stb. 

KEDVENC……magyar csapatom: A ZTE és a Rába ETO volt. • …külföldi csapatom: Liverpool. • …magyar mezőnyjátékosom: Nyilasi Tibor. • …külföldi mezőnyjátékosom: Hans-Peter Müller. • …magyar kapusom: Balázs Zsolt, Mészáros Ferenc (Bubu), Katzirz Béla. • …külföldi kapusom: Rinat Fajzrahmanovics Daszajev. 

LEG……nagyobb futballélményem: Minden meccsen volt és van! De az NB III ifiben vagy tíz ziccert (egy az egyben) hárítottam és 0–0-s eredménnyel lett vége a meccsnek. • …szebb gól, amit valaha láttam: – • …nagyobb siker, amit elértem a futballban: Egy meccset védtem a szombathelyi Haladás öregfiú-csapatában, kapott gól nélküli győzelem, hatalmas élmény! • …nagyobb hiba, amit a pályán elkövettem: Idegesen mentem fel a pályára, ahol ez tovább fokozódott és sajnos hibákat vétettem, amiből gól született. • …jobb labdarúgó, aki ellen pályára léptem: Sokan voltak. • …pozitívabb tulajdonságom a pályán: Most már egyre nyugodtabb vagyok, nem annyira flúgos és ezt a csapattársaimra is próbálom átragasztani. • …negatívabb tulajdonságom a pályán: Sajnos a lassúság egyre jobban teret nyer. • …pozitívabb tulajdonságom a pályán kívül: Barátságos és igazságos. • …negatívabb tulajdonságom a pályán kívül: Nehezen felejtem el a sérelmeket.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr6516738836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása