PONYVALEGÉNY

Szeptember 30-án kísérik utolsó útjára Vass Károlyt

Az életének 79. évében elhunyt kézilabda-legendától előbb az Elektromos-csarnokban, majd a Szent Gellért Plébánián vesznek búcsút

2021. szeptember 29. - Horváth M. Attila

vasskaroly.jpgSzeptember 30-án, csütörtökön kísérik útjára a szeptember 6-án, 78 esztendős korában elhunyt Vass Károly korábbi válogatott kézilabdázót, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) néhai alelnökét. Ezen sorok írója többek között egy közel húsz esztendővel ezelőtt az elhunyttal készített interjúval köszön el a legendás sportembertől, akit délelőtt 10 órától az Elektromos Sportegyesület csarnokában búcsúztatnak, míg 15 órakor a XI. kerületben található Szent Gellért Plébánia urnatemetőjében helyezik végső nyugalomra.

Már csak négyen vagyunk, mert nemrég meghalt a bátyám. Megérdemelte a szép halált, mert nagyon jó ember volt. Vasárnap lefeküdt, és hétfőn nem kelt fel. Korábban focizott, és megismerkedett az ökölvívással. A kézilabdázóknál az átlövősorba nem fért be, ő lett az első 120 kilós, 194 centis beálló. Ő sok mindennel próbálkozott, engem csak a kézilabda érdekelt.

A szintén legendának számító Vass Sándor a szeptember 25-én, szombaton megjelenő Magyar Nemzet belső sportoldalán nyilatkozta a fentieket, és a második mondatával csak egyetérteni lehet. Amikor 2004-ben a belvárostól nem messze hosszasan értekeztünk – amiből a lentebb, a fotókra kattintva nagyítható és olvasható beszélgetés kerekedett –, úgy váltunk el egymástól, hogy „tegezz nyugodtan”. Megtisztelő volt a közelében lenni, és bár akkor találkoztunk először, rögtön megnyílt, nem mellékesen a mondatain érezni lehetett, valóban jó és – a szó átvitt, valamint nemes értelmében is – nehéz ember. Igazi egyéniség volt nem csupán sportolóként, de ugyanilyen maradt élete végéig „civilként”, mégis nagybetűs Sportemberként.

vasskaroly_portre.jpgVASS KÁROLY PÁLYAFUTÁSA SZÁMOKBAN

2-szeres olimpikon

3-szoros magyar bajnok és ugyancsak 3-szoros kupagyőztes  

11 évig volt válogatott, 1971 és 1982 között

47 esztendővel ezelőtt, 1974-ben Magyarországon az év kézilabdázója volt

115-ször volt a nemzeti csapat tagja

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr4516704502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása