PONYVALEGÉNY

Django visszatér: Franco Nero elismerése

A legendás olasz filmszínész az Európai Mozi Nagykövete kitüntetésben részesül Miskolcon, akárcsak angol felesége, Vanessa Redgrave

2019. szeptember 11. - Horváth M. Attila

django.jpgA hetvennyolcadik életévében járó Franco Nero szeptember 19-én, csütörtökön Miskolcon lép a nagyközönség elé – nem egyedül és nem ok nélkül.

Spagettiwestern a javából: a Django 1966-os bemutatása óta immár ötvenhárom (!) esztendő telt el, de a hangulatos alkotásnak manapság is van mondanivalója. Ez Franco Nero sikereinek egyik titka, hiszen a későbbiekben az Agyő, Texas! vagy éppen a Keoma ugyanúgy meghatározó állomása volt karrierjének, mint a hetvenes-nyolcvanas években forgatott krimijei, maffiatörténetei.

A Djangót szeptember 19-én Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon levetítik a közönségnek, miután a főszereplő átveszi az Európai Mozi Nagykövete kitüntetést. Ugyanilyen elismerésben részesül az angol Vanessa Redgrave is, ebből az alkalomból pedig a művésznő – nem mellékesen Franco Nero felesége – Júlia című alkotása lesz látható. Két összeillő ember – zárhatnánk le egy örökzöld dal címével a történetet, ehelyett viszont akinek van kedve, illetve ideje, tekintse meg a Django előzetesét – ehelyütt.

   

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr915066778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása