PONYVALEGÉNY

A kirúgott budafoki legenda: „Legalább felhívott volna a szakmai igazgató, hogy ez a döntés, ennyit megérdemeltem volna!”

Amikor már nem számít a klubhűség és a lokálpatriotizmus: az utánpótlásedzőként dolgozó Pataj Csabát és Szabó Viktort is elküldték

2023. június 17. - Horváth M. Attila

2_pataj_csaba_u17_mod.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngBUDAPEST | Két korábbi futballistájától, az elmúlt esztendőkben utánpótlásedzőként dolgozó Pataj Csabától és Szabó Viktortól is megvált a Budafoki LC. Utóbbi kapcsán különösen megdöbbentő – hiszen a Promontor utcában legendának számít –, nemhogy személyesen, de telefonon sem értesítették, hogy a következő szezonban már nem számítanak a munkájára.  

A szerelem öl, butít és nyomorba dönt. A mondás találó, és immár a saját bőrén érezheti a szavak súlyát a 47 esztendős Pataj Csaba és az 52 éves Szabó Viktor. Nem túlzás, mindkettejük neve fogalommá vált a főváros XXII. kerületében, hiszen amit ők nem tudnak a futball nevű játékról, azt megfelelési kényszerrel küzdő, könyv fölött görnyedő laptopos edzőként nem lehet megtanulni. Az U17-es és az U19-es alakulatot felkészítő tapasztalt trénerek csapatai a 2022/2023-as évadban ráadásul nem is szerepeltek rosszul – no nem mintha utánpótlásszinten az eredmények hosszabb távon mérvadók lennének... –, hiszen előbbi az MLSZ Regionális Közép-csoport rájátszását megnyerte, míg utóbbi az MLSZ Regionális Észak-nyugati csoportjának 11. helyén zárta a szezont.   

Nem meglepő, hogy mindkét sportembert mellbe taszajtotta a döntés – ahogy az immár csak egykori tanítványok sem igen értik, mi is történik körülöttük –, az ősbudafoki Szabó Viktort különösen, aki saját közösségi oldalán nem is titkolta az elkeseredettség által körülölelt csalódottságát:   

Legalább felhívott volna a szakmai igazgató, hogy ez a döntés! Ennyit megérdemeltem volna, sőt, sokkal, de sokkal többet!

pacsi_balint.jpg2021 júliusa óta Pacsi Bálint látja el ezt a feladatot, akinek a neve leginkább Szombathelyről lehet ismerős, hiszen az Illés Akadémia szakmai igazgatójaként (is) tevékenykedett a vasi megyeszékhelyen, majd dolgozott Diósgyőrben, Kazincbarcikán és Budafokon a felnőtt gárda mellett. Fogalmazzunk finoman: sok siker nem övezte az útját, ami még akkor is igaz, ha hozzátesszük, volt olyan állomáshelye, ahol a veszett fejsze nyelébe kellett kapaszkodnia. Lerágott csont, de ettől még tény: az utánpótlásban elsősorban embereket nevelnek és csak azután sportolókat. Az persze könnyen lehet, hogy Pacsi Bálint annak idején rossz kezekbe került, ami nem az ő bűne. Meg aztán a rossz kéz lehet jó éppenséggel Budafokon is. Vízilabdában.  

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr7118147962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagykorú 2023.06.17. 15:35:03

Patajt többször is el akarták már küldeni, legutóbb Futó Tamás, csak közben ő ment el, ezért Pataj "maradódott". Pataj képzettsége kevés, kirívóan sok konfliktusa volt az általa edzett gyerekek és fiatalok szüleivel, és előfordult, hogy edző kollégáival is.
A Budafok LC nem feleség, nem fogadott egyik edzőnek sem örök hűséget. Ez is egy munkahely szerződéssel, amit ha úgy alakul föl is lehet mondani. Most fölmondták.
süti beállítások módosítása