PONYVALEGÉNY

IFIÚJSÁG. Akivel a sportoldalt fellapozzuk: KISMAROSI GERGŐ, a Szombathelyi Haladás VSE labdarúgója

Mindig is csak élvezni akarta a sportot, sosem volt célja, hogy futballista legyen a mezőnyben minden poszton megforduló játékos

2024. március 13. - Horváth M. Attila

ifiujsag_alap.jpgUgyan az 1957 és 1989 között megjelent népszerű hetilapot természetesen nem poroljuk le, ám a csapatsportágak fiatal reménységeit bemutató, 2024. január 5-én induló, Ifiújság címet viselő rovatunkban mégiscsak a magyar ifjúságé lesz a főszerep. Ezúttal Kismarosi Gergő, az országos U19-es bajnokság Alap csoportjában szereplő és 14 forduló után 14 ponttal a 11. helyen álló Szombathelyi Haladás VSE idejekorán, 18 éves korában a téli szünetben visszavonuló labdarúgója vállalkozott arra, hogy feleljen a nem is mindig könnyű kérdésekre, felvetésekre. 

kismarosi_gergo.jpg SZÁMOS VÁLASZ  Ahány évesen kezdtem a sportkarrieremet: Nagyon fiatal koromban kezdtem el a focit, nagyjából 5-6 évesen. Először a Grundballban kezdtem a pályafutásomat, ott nem töltöttem el sok időt, mert a Haladás VSE-ben folytattam a karrieremet. • Ahányadik helyre várom az utánpótlás-csapatomat a szezon végén: Szerintem nem az a fontos, hogy hányadik helyen végez a csapat, hanem hogy élvezzék a fiatalok a játékot és hogy fejlődjenek. Természetesen minél feljebb várom a társaimat, de elég magas szintű bajnokságban játszanak – országos alap –, ezért nem lesz könnyű dolguk a második félévben sem. • Ahány év múlva stabilan felnőtt bajnokságban játszanék: Nekem sosem volt célom az, hogy labdarúgó legyek, a legfontosabb, hogy élvezzük a sportot. • Szerencseszámom: 11

 EZ MEG AZ, ITT ÉS OTT  A pálya ezen részén érzem jól magam: Pályafutásom során mindenhol játszottam a mezőnyben, ezért megtapasztaltam, hol a legjobb játszani. Legtöbbet a középpályán futballoztam, és ezt is élveztem legjobban, különösen a támadó középpályás pozícióját. • Posztom legjobbja a világon: Nekem a legjobban Federico Valverde játéka tetszik, de szerintem jelenleg Jude Bellingham a legjobb játékos a posztomon. • Amelyik külföldi bajnokságot figyelemmel követem: Premier League és La Liga.

 FEJLETTSÉGI SZINT  Erősségem a pályán: Talán az volt, hogy jól láttam a pályán és tudtam előre gondolkodni. Nagyon jól tudtam távolról lőni. • Amiben a játéktéren előre kell lépnem: Jó pár dolog van, amiben tudnék fejlődni: például átvételek, átvétel után gyors passz és persze a gyorsaságomon és a fizikumomon. 

 VÁLASZTÁSI ÉRV  Cristiano Ronaldo vagy Lionel Messi? Ronaldo. • Kutya vagy macska? Kutya. • Múzeum vagy színház? Színház. • Mozifilm vagy sorozat? Mozifilm. • Főzelék vagy pörkölt? Pörkölt. • Tea vagy gyümölcslé? Tea. 

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr8118352631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása