PONYVALEGÉNY

Mégsem vakok: Véber György U19-es csapata győzelemmel „válaszolt” a kiszivárgó videóra

Az obszcén tartalmú mondatok nyilvánosságra kerülése után az Újpest kapott gól nélkül nyert Győrben

2022. október 24. - Horváth M. Attila

p6150034.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngBUDAPEST » Bajnoki sikerrel a lábukban várják a Szeged-Csanád Grosics Akadémia elleni, október 26-án, szerdán 13 órai kezdettel hazai környezetben sorra kerülő találkozót az újpesti U19-es csapat tagjai, akik az előző játéknapon idegenbeli győzelemmel „válaszoltak” az edzőjük által meccs közben elhangzó és az internetre felkerülő mondatokra.

Az október még alig lett „tizedes”, amikor U19-es bajnokin rögzített videofelvétel járta körbe az internetet, azon belül is a közösségi oldalakat. Nem Ronaldinhót idéző szép mozdulatokat, Alessandro Del Pierót utánzó lesipuskás gólokat tartalmazott a képkockák sokasága, hanem az Újpest társulatának vezetőedzőjének kommentálását.  

 

A fentebb megtekinthető videóban egyértelműen felismerhető a Megyeri úti közönségkedvenc hangja, és bár az elhangzottak érthető felhördülést váltottak ki futballberkekben, két dolgot nem árt leszögezni. Egyfelől aki járt már valaha futballöltöző környékén, az tudja, hogy a fenti „szakszavak” használata, ha nem is ilyen sorrendben, ha nem is mindenhol és mindenkor, de előfordulnak, másfelől a labdarúgókat senki nem kérdezte meg, miként élték meg a fentieket – akár akkor, akár utólag. Azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy Véber Györgyre nyilvánosan még nem érkezett panasz sem az NB I-ből, sem alacsonyabb osztályból, hogy az öltözőben tanúsított moráljával gond lenne. 

Aki esetleg azt gondolná, ezen sorok írója védőügyvédnek állt, álljon itt egy több mint tíz évvel ezelőtti történet. Már Pápán dolgozott a korábbi karmester, amikor az egyik edzőmeccs előtt azzal indított: „Neked nem nyilatkozom!”, amire a válasz sem késett sokat („Nem emlékszem, hogy kérdeztelek, Gyuri!”). Az ok prózai: többen állították egyik korábbi csapatánál, hogy alkoholos befolyásoltság alatt tartott edzést, amiből cikk született. A fentiektől függetlenül bár nem a klasszikus magyartanár stílusjegyeit ötvözi megnyilvánulásaiban, szakmai tudása elvitathatatlan, ugyanis idehaza kevesen látják annyira tűélesen a futballt, mint Véber György. Azok egyike, aki megérdemelné a sanszot, hogy a felnőtt gárda kispadjára leülhessen – az meg már úgyis rajta (is...) múlik, hogy él-e a lehetőséggel vagy megbukik. 

És hogy mi a slusszpoén? A trágár szavak nyilvánosságra kerülése óta egyszer lépett pályára a lila-fehérek U19-es alakulata, amely Győrben 1–0-s félidőt követően aratott 3–0-s győzelmet Müller Márk, Szabó Norbert és Gál Barnabás góljával.        

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr4517961952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása