PONYVALEGÉNY

Négy nap az élet: május végén bajnok és kupagyőztes lehet a Békés megyei csapat

Az utolsó tavaszi hónap utolsó teljes hetén az OMTK-ULE 1913 révbe érhet

2023. május 20. - Horváth M. Attila

oroshaza_mtk.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngOROSHÁZA | A következő héten mindent megnyerhet – vagy éppen mindent elveszíthet... – a 2008-ban alapított OMTK-ULE 1913, amely jelenleg ezüstérmes a Békés megyei I. osztályban, ám két fontos erőpróba még feltétlenül vár Buza Barnabás társulatára. 

omtk_ule.jpgRangadó is lehetne, mégsem lesz az, pedig a második az ötödik helyezett otthonába látogat a pontvadászat 26. fordulójában, csakhogy... Amíg a Szeghalmi FC 25, addig a bajnoki cím egyik nagy esélyese 55 egységet gyűjtött eddig. Jóllehet, két kör van vissza a szezonzárásig, a fenti megállapítás mégsem túlzás, elvégre az utolsó, 27. játéknapon az OMTK a jelenleg 57 ponttal éllovas Végegyházi SE-t látja vendégül. Márpedig aki nyer, az nagy valószínűséggel bajnok lesz – írjuk mindezt akkor, amikor még nem vagyunk tudatában az előttünk álló víkend eredményeinek. Ami biztos: május 23-án, este fél héttől a Békés Megyei Kupa döntőjére kerül sor a sok csatát látott békéscsabai Kórház utcai stadionban, ahol a bajnokságban harmadik, a BMK elődöntőjében a Mezőmegyert 4–0-val lelépő Orosháza a Nagyszénással szemben 5–0-ra diadalmaskodó Szarvasi FC 1905-tel csap össze. A finálét sosem lehet egyesélyesnek nevezni, már csak azért sem, mert tavaly szeptemberben Szarvason 2–1-es diadalt aratott az OMTK, míg ugyancsak az óévben, de már novemberben az SZVFC Orosházán nyert 3–1-re. A bajnoki sorozatban tehát nem volt különösebb jelentősége a hazai pályának, kérdés, a kupafináléban lesz-e felzúdulás vagy visszafogott taps emiatt. Ami biztos: a jövő hét végén záruló bajnokság utolsó játéknapján az idén márciusban az OMTK-t Gyürki Máté 79. percben született találatával 1–0-ra legyőző Végegyháza vár egy hét múlva, május 27-én, szombaton, 17 órai kezdettel.  

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr5218128492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása