A vírus és ami mögötte van (FOTÓGALÉRIA)

Március közepétől a COVID-19 miatt megváltozott az életünk

2020. július 31. - Horváth M. Attila

img_20200506_145656.jpgMaradj otthon, home office, maszk, kesztyű, s talán még Superman pólója vagy Batman jelmeze sem lett volna túlzás a koronavírus-járvány kapcsán alapvető „felszerelésként”. A 2020-as esztendő immár végérvényesen a COVID-19 elnevezésű förmedvényről marad emlékezetes, az alábbiakban a március közepétől július végéig elkapott pillanatokból szemezgetünk, avagy lentebb, a fotóra kattintva megnyílik a Ponyvalegény koronavírus-albuma.

Tovább

Főváros: forgalmi zavar

Turista legyen a talpán, aki kiigazodik: nem egyszerű a nyári tömegközlekedés, hiszen bizonyos szakaszokon a hármas metrót és a négyes-hatos villamosokat is buszokkal pótolják

img_20200727_165154.jpgMég jó, hogy a COVID-19 Magyarországon is feltűnt, mint annak idején Eddie Murphy, Madonna vagy éppen Terence Hill. Ezt a mondatot persze ne tessenek teljesen komolyan venni, az ellenben nem vitás, hogy legalább kevesebb turista szenved a budapesti tömegközlekedést választva – igaz, annál több hazánkfia.

Tovább

Bontás előtt Psota Irén szülőháza (FOTÓGALÉRIÁVAL)

A művésznő közel kilencven esztendeje a VIII. kerületi Tömő utcában született, ám az épület helyén közösségi tér létesül

img_20200724_172926.jpgTavaly március 28-án lett volna kilencvenéves a kétszeres Kossuth- és Jászai Mari-díjas Érdemes és Kiváló művész, a 2016-ban elhunyt Psota Irén, akinek a VIII. kerületben található szülőháza hamarosan bontásra kerül. A Ponyvalegény a munkálatok megkezdése előtt a helyszínen járt.

Tovább

Egy éve hunyt el B. Nagy Zoltán

2019. július 13-án tragikus hirtelenséggel távozott az élők sorából a néhai játékvezető, edző és újságíró

img_20200226_163540.jpgEgy esztendővel ezelőtt, 2019. július 13-án reggel hunyt el B. Nagy Zoltán korábbi játékvezető és futballedző, a www.noilabdarugas.hu alapítója, a Sportszelet főszerkesztője, a Nemzeti Sport egykori munkatársa, megannyi sporttémájú kötet szerkesztője.

Tovább

Ifj. Schrenck Rajmund: „Kikövezem magamnak az utat, hogy ne féljen az edző, ha pályára kell küldenie”

A Budaörsről az MTK U15-ös csapatába igazoló kapust gyakorlatilag az összes fővárosi klub megszerezte volna, de végül a kék-fehéreknek mondott igent

img_20200607_165303.jpgTizennégy éves magyar labdarúgóért ritkán állnak sorba fővárosi egyesületek, ám a legutóbb Budaörsön szereplő cerberussal, ifj. Schrenck Rajmunddal éppen ez történt. A tehetséges kapussal a Pestszentimrei SK Táncsics Mihály utcai sporttelepén beszélgettünk, ahol jelen volt edző édesapja is, akivel IDE KATTINTVA a Foci a köbön oldalon olvashatnak hosszabb lélegzetvételű interjút.

Tovább

Hevesi Tamás Gödöllőn koncertezik és futballedzést is vezet

Az előadóművész lett a helyi GSK szakvezetője

hevesi_tamas.jpgGyulai vitéz télen-nyáron: amikor kitűzték az akusztikus koncert június 19-i időpontját, akkor még nem sejthette, hogy sokkal hosszabb időre rendezkedhet be Gödöllőn. No nem a fellépés helyszínén, a Grassalkovich Kastélyban, XXI. századi grófok és grófnék között, hanem a helyi SK labdarúgó-csapatának sporttelepén, ugyanis  a Foci a köbön értesülése igaznak bizonyult, valóban a Ferencvároshoz ezer szállal kötődő előadóművész, a gyulai születésű Hevesi Tamás lett a társulat szakvezetője.

Tovább

Árnyék a falon

Dorka cica emlékére

img_20190703_112118.jpgDorci, Dorcika, gyere ide! Hova bújtál? Előttem vagy, amint hathetesen átléptem Veled a küszöböt. Éppen tizennégy éve történt. Emlékszem, Brazília–Horvátország vb-meccs volt, de kit érdekelt, hiszen (akkor még) aprócska kék szemeiddel és elfojtott nyávogással adtad a tudtomra, hogy egy cica nem csupán szép meg aranyos, hanem éhes és szomjas is, kiváltképp egy hosszú út után. 

Tovább

Alagút a fény végén: láncon tartott Lánchíd

Nem csupán gyalogosok, de futók, kerékpárosok és rollerrel közlekedők is előszeretettel használják

img_20200611_214032.jpg23.7, azaz huszonhárom egész hétmilliárd forint. Alig több mint egy éve a Fővárosi Közgyűlés ennyiben határozta meg a Lánchíd, az alagút és a villamos-közúti aluljáró felújításának összköltségkeretét. Ami jó hír: Lánchíd van. Ami rossz: felújítás nincs – ki tudja, meddig?

Tovább

Triffa Ágnes: „A válogatottal kapcsolatban van hiányérzetem”

A Vácra visszatérő kézilabdakapus mindössze két korábbi csapattárssal készülhet, miközben már tervezi a sportágon kívüli jövőjét

triffa_agnes.jpgTréfi nem viccel. A becenév viselője, a női kézilabda NB I-ben szereplő Váci NKSE-hez 2014 után idén nyáron megint aláíró Triffa Ágnes 2021-ben nagyjából ilyenkor hosszabb pihenőt tart.

Tovább

Csak nézünk majd a moziban

Hamarosan ismét tódulhat a nép a filmszínházakba, ám a közönség visszatérésének létszáma és a termekben való elhelyezése még kérdéseket vet fel

img_20200602_151433.jpgHa minden jól megy, június 16-a után mintegy három hónapos kényszerszünetet követően ismét kinyithatnak a fővárosi és vidéki mozik.

Tovább