PONYVALEGÉNY

Nincs esély Egerben a másodosztályú futballra

Az NB III Keleti csoportjában a bennmaradásért küzdő Labdarúgó Sport Kft. ügyvezetője, a korábbi élvonalbeli középpályás, Farkas Balázs szerint legkorábban három-négy év múlva lehet NB II-es célokat megfogalmazni

2023. március 31. - Horváth M. Attila

p1160230.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngEGER | A tavasszal megszerezhető 24 egységből (két győzelemmel és három döntetlennel) 9 pontot gyűjtött a hetekkel ezelőtt a korábbi NB I-es gólkirálytól, Simon Attilától szezon közben megváló helyi, az NB III Keleti csoportjában a bennmaradásért küzdő alakulat. Az Eger Labdarúgó Sport Kft. ügyvezetője, a szintén egykori élvonalbeli középpályás, Farkas Balázs – aki Székesfehérváron és Újpesten is együtt futballozott a 40 esztendősen is pazarul teljesítő, 25 bajnokin 15 találatot elérő támadóval – a klubhonlapnak adott interjújában úgy fogalmazott, nincs realitása a másodosztályú szereplésnek.

A legutóbbi, szerdai 28. játéknapon hazai környezetben a Sényő-Canifextől 0–1-es félidőt követően Kapacina Kevin és Márton András góljával 2–0-s vereséget szenvedő Heves megyeiek ügyvezetője a felnőtt gárda közeljövőjével kapcsolatban többek között így nyilvánult meg: 

p1160229.JPGAz elsőbbséget egyértelműen az utánpótlás jelenti, de egyetértek azzal, hogy Eger városának szüksége van minőségibb első csapatra is. Viszont őszintének is kell lennünk abban, hogy most és a közeljövőben nincs realitása az NB II-nek. Idén és jövőre a versenykiírás miatt ez szinte lehetetlen is, esetleg majd három-négy év múlva lehet ilyen célokat megfogalmazni abban az esetben, ha a városvezetés és a helyi tőkeerős cégek összefognak. 

A társulatnak egyelőre azonban a bennmaradást kell kiharcolnia, elvégre Céró Bálint együttese momentán 33 ponttal a 18. helyen áll. Igaz, a mezőny kiegyensúlyozottságát hűen mutatja, hogy a legközelebbi vetélytárs, az 5. pozíciót elfoglaló Karcagi SE mindössze 11 egységgel szerzett többet a hevesieknél, akik április 2-án, vasárnap 15 órai kezdettel Balmazújvárosban kerülhetnek közelebb a riválishoz, valamint a mezőny első feléhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr3318090688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása