PONYVALEGÉNY

Megszakadt a budaörsi sorozat: 1008 perces „utazás” Ajkától Ajkáig

A Női NB II Nyugati csoportjának vitathatatlanul legjobb csapata március utolsó hétvégéjét megelőzően legutóbb is a szombati ellenfelétől kapott gólt

2023. március 26. - Horváth M. Attila

p9030097.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngAJKA–BUDAÖRS 1–8 | A Női NB II Nyugati csoportjának százszázalékos listavezetőjének hátsó alakzata mindent egybevetve 1081 perc után kapitulált ismét.

Csalóka eredmény. Miközben idestova tíz hónappal ezelőtt kilencgólos csapást mért hazai környezetben az FC Ajkára a Pest megyei brigád (10–1), a magunk mögött hagyott szombaton idegenben „csak” héttel verte vetélytársát a BSC (8–1), holott a mostani budaörsi gárda Dencz Orsolyával és a kapus Szőcs Rékával masszívabb, mint a tavaly májusban pályára lépő alakulat. Mindez tehát azt jelenti, hogy megszakadt az egylet minden elismerést megérdemlő sorozata, amely a sors furcsa fintoraként Ajkától Ajkáig tartott. Az aktuális szezonban ezt megelőzően hivatalosan tizenegy bajnokit vívó Koch Fruzsináék a tizenkettedik lejátszott összecsapás tizennyolcadik percében kaptak gólt, így a számláló 1008 minutumnál állt meg, összességében viszont 1081-nél, lévén 2022. május 22-én a 17. percben Ferencz Brigitta módosította 2–1-re az eredményt, míg ezúttal Hannig Viktória volt az „elkövető”, ami egyszersmind 1–0-s vezetést eredményezett a házigazdának, csakhogy az öröm korainak bizonyult. Az akkori és a mostani főszereplőkben közös, hogy a tavalyi meccsen négyszer eredményes Kardosi Blanka ezúttal három találatig jutott, míg a májusban triplázó Kajdy Janka a hétvége első napján kétszer köszönt be. (Utóbbi kapcsán érdemes megjegyezni, hogy míg Újpesten leginkább hátvédként számítottak rá, csak a 2021/2022-es és a 2022/2023-as szezont figyelembe véve már huszonnyolc alkalommal ünnepelhetett.) Folytatás április 1-jén Zalaegerszegen – minden tiszteletünk a jelenlegi negyedik helyezett ZTE labdarúgóié, de bolondok lennénk nem azt gondolni, hogy ott és akkor egy új sorozat veszi kezdetét. 

Női NB II Nyugati csoport, 13. forduló

 FC AJKA–BUDAÖRSI SC 1–8 (1–3) 

Ajka, vezette: Bognár Réka (Szabó I Zoltán, Mónos János)

Gólszerző: HANNIG VIKTÓRIA (1–0) a 18., KARDOSI BLANKA (1–1) a 26., KARDOSI BLANKA (1–2) a 40., FÁBIÁN REBEKA (1–3) a 49., KOCH FRUZSINA (1–4) az 57., KAJDY JANKA (1–5) a 62., TERDIK IVETT (1–6) a 63., KARDOSI BLANKA (1–7) a 76., KAJDY JANKA (1–8) a 88. percben

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr6218081212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása