PONYVALEGÉNY

Mátyus János budafoki visszatérése nem hozott pontokat a Pécsnek

Valós veszély: május utolsó hétvégéjén kieshet az NB III-ba a PMFC

2024. május 21. - Horváth M. Attila

matyus_janos_budafok.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngBUDAFOKI MTE–PÉCSI MFC 2–0 | Dajka László alakulata végképp bebiztosította bennmaradását, ám meglehet, a Promontor utcába egy meccs erejéig visszatérő Mátyus János sorsa megpecsételődött a kétgólos kudarccal és a két kiállítással az NB II 33. játéknapján. 

Tovább

Tamás Márk: „Ha a tettemért büntetés kerül kiszabásra, akkor ez a sport már nem ide való Magyarországra!”

Hamarosan kiderül, hogy létezik-e még a sportszerűség fogalma a Hajdú-Bihar megyei I. osztályban

hajdusamson.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngHAJDÚSÁMSON–SÁRRÉTI DSK 4–1 | Nem mindennapi kilencven percet vívott egymással a Hajdú-Bihar megyei I. osztály 25. fordulójában a két csapat, ám ezúttal nem(csak) a gólok miatt marad emlékezetes az összecsapás, hanem a hazai cerberus, Nagy Patrik ápolása miatt is. 

Tovább

A Jagodics-fivérek derbijét Bence nyerte Márk ellen

Szombathelyen aratott kétgólos diadalt az Ajka az NB II 33. játéknapján

jagodics_mark_foto_haladasfc_pnyugathu_1.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngSZOMBATHELYI HALADÁS–AJKA 1–3 | Hiába került korán előnybe a január óta fizetést nem kapó vasi egylet, a látogató az utolsó félórában megfordította a találkozót a Jagodics-fivérek meccsén. 

Tovább

A Budapest Kupa-döntő visszavágóján ismét kétgólos volt a különbség, csak ezúttal a bajnokcsapat javára

A Béke téren a második félidő volt a döntő, Németh Zoltán és Pesuth Simon pedig a gólszerző

p1100428_1.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngCSEPEL TC–UNIONE 2–0 | A Budapest-bajnokság I. osztály utolsó előtti, 29. fordulójában visszavágott Zsivoczky-P. Gyula bajnokcsapata a Budapest Kupa fináléjában elszenvedett 3–1-es vereségért Szabó András alakulatának, amely távolabb került az ezüstéremtől, mi több, annak eléréséhez már több mint bravúrra van szükségük Juhász Rolandéknak. 

Tovább

Közel hat év után nyolcgólos bajnokin tért vissza a Budakalász kapusa

A Csomád-Kisnémedi elleni találkozó duplán is emlékezetes marad Strommer Crispin számára, hiszen 4–4-re végződött

strommer_crispin_foto_kovacs_gyula.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngBUDAKALÁSZ–CSOMÁD-KISNÉMEDI 4–4 | 2018. június 3-án védte utoljára a helyi BMSE kapuját az immár 30 esztendős Strommer Crispin, akit a napokban vészmegoldásként, szabadon igazolható labdarúgóként szerződtetett az egyesület, miután a nagyszerű tavaszt produkáló Sásdi Dominik a közelmúltban megsérült és a magunk mögött hagyott hétvégén nem volt bevethető cerberusa Bajzát Péter alakulatának. 

Tovább

Tizenkét perc alatt eldőlt: Horváth Péter duplával tért vissza Siófokra

A Kozármisleny csatára lábbal és fejjel is bevette előző egylete hálóját

horvath_peter_kozarmisleny.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngSIÓFOK–KOZÁRMISLENY 0–3 | Különösebb gond nélkül nyert Aczél Zoltán már biztosan ötödikként záró társulata az NB II 33. fordulójában. 

Tovább

Nagytétényi négygólos iksz az ötödikbe lépve, avagy futball a születésnapra: Semsei Mihály 50 éves

Kétgólos hátrányból egalizált az otthon futballozó Kohász az Ikarus BSE ellen

semsei_mihaly_1_akcio.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngBUDAPEST | Akit meglepetésre még gyerekként elküldtek Csepelről, a XXI. kerületben vált stabil NB I-es labdarúgóvá a kilencvenes évek második felében. A május 19-én, vasárnap az ötvenedik életévét betöltő Semsei Mihály stílszerűen futballal ünnepelt: szombaton a Budapest-bajnokság II. osztály 1. csoport 25. fordulójában a harmadik helyezett Nagytétényi Kohász hazai környezetben úgy végzett 2–2-re a második Ikarusszal, hogy a második félidő elején még a látogató volt kétgólos előnyben. Az elnyűhetetlen középpályás a 70. percben Gulyás Eriket váltotta. Az alábbiakban a tapasztalt sportembert köszöntjük: Isten éltesse sokáig! 

Tovább

Exmonoriak szelleme: Ficsor Richárd, Mlinárcsik Áron és Asztalos Dávid volt a martfűi rém

Korábbi MSE-játékosok góljaival nyert vendégként az újonc

ficsor_richard_foto_monorlabdarugashu.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngMONOR–MARTFŰ 1–3 | Nem volt különösebb tétje a meccs elején előnybe kerülő házigazda számára a vasárnapi kilencven percnek, mégis bosszantó vereséget szenvedett az MSE, ugyanis az NB III Dél-Keleti csoport 29. fordulójában egykori Pest megyei labdarúgók vették be a vendéglátó hálóját.  

Tovább

Ivan Lovric elbúcsúzott, megint remizett egymással Csertői Aurél régi és új csapata

Amíg az ősszel Gyirmóton 1–1-re végzett a Budapest Honvéd, ezúttal a 95. percben alakult ki a 2–2

p1190355.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngBUDAPEST HONVÉD–GYIRMÓT 2–2 | Elköszönt a profi futballtól a kispesti színekben 371 tétmeccsen pályára lépő, 38 évesen visszavonuló Ivan Lovric. A horvát hátvéd – aki a XIX. kerületiek színeiben nem csupán a jobboldalon és középen, hanem kapusként (!) is helyt állt – az NB II 33. fordulójában lebonyolított találkozón négy találatot is láthatott, csak számára nem éppen a legjobb elosztásban. 

Tovább

Budapest Kupa-döntő után – Szabó András (Unione): „Öröm jó labdarúgók edzőjének lenni” • Zsivoczky-P. Gyula (Csepel): „Nem érdekel a bajnoki cím!”

Interjú a két szakvezetővel, valamint a győztes csapatból Czvitkovics Péterrel, Kaszai Gáborral és Tavasi Andrással, míg a XXI. kerületiek részéről Zsivoczky-Pandel Péterrel

p1110776_kopf.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngBUDAPEST | Amint arról már röviden beszámoltunk, május 8-án, szerdán az Unione FC 3–1-es győzelmével ért véget a 48. Budapest Kupa fináléja. Jobb későn, mint soha alapon honlapunk ezúton teszi közzé a döntő után a helyszínen rögzített interjúk írásos változatát. 

Tovább
süti beállítások módosítása