Kedvenceink akkor és most: Cherry együttes

Eltűntnek nyilvánítva (Ponyvalegény-sorozat, 2. rész)

2020. január 07. - Horváth M. Attila

cherry.jpgRendszeresen jelentkező sorozatunkban egykori kedvenceinket mutatjuk be, avagy a fénykorukhoz viszonyítva hol tartanak manapság. A mostani epizódban a kilencvenes évek egyik kedvelt zenekarát, a Cherry együttest helyezzük fókuszba.

Tovább

Halálos rosszullét: elhunyt Gesztesi Károly

Elment „a” hang: szívinfarktus végzett a színművésszel

gesztesikaroly.jpg„Azért veszítettél, mert feladtad. Nem hittél a győzelemben.” Egy mondat a sok közül. Legendás filmekben hallhattuk a hangját a szombat délután az 57. életévében elhunyt Gesztesi Károlynak.

Tovább

Olaszország: egyszer használatos palackért vonaljegy, istenkáromlásért négyszáz eurós bírság

Szerethető Itália, amelyért az egykori televíziós személyiség, Frei Tamás is odavan

olasz.jpgVan, aki Alfredo pizzájára vagy tiramisujára, esetleg Pedro kocsmájára esküszik, netán Giovanni Boccaccio művei hozzák lázba, míg más a Lazio futballcsapata miatt rajong Olaszországért.

Tovább

Mesélő cégtáblák: új név a régi ház falán

Az angyalföldi húsáruház üzemeltetőinek figyelmetlensége okán a korábbi társaság neve is feltűnik a bejárat fölött

img_20191208_170433.jpgA 105-ös járat egyik, a főváros XIII. kerületéhez tartozó buszmegállójától nem messze, viszonylag központi helyen található egy hentesüzlet, amelynek tulajdonosai nem jártak el kellő körültekintéssel.

Tovább

Rácz László: „A labdarúgás iránti tisztelet kiveszett a mai fiatalokból”

Egy futballedző „naplója”: játékosként a Vasassal elért sikereire a legbüszkébb a BKV Előre utánpótlástrénere, aki szakemberként már közel volt ahhoz, hogy abbahagyja

raczlaszlo_1.jpgFutballedzőként nehéz olyan helyen alkotni, ahol az ifjú labdarúgók számára nem a sport, illetve a sportág szeretete az elsődleges. Ezzel kénytelen szembesülni a VIII. kerület peremén működő BKV Előre SC utánpótlástrénere, az egykor az élvonalban közel kétszázszor pályára lépő Rácz László, aki 2019-ben nem csupán születésnapja kapcsán ünnepelhetett kerek évfordulót.   

Tovább

Cristiana Pedersoli: Apám, Piedone (könyvajánló)

Bud Spencer lánya családi történeteket vetett papírra

img_20191128_232403.jpgHány bőrt lehet még lehúzni az idén 90 éves Bud Spencerről? Mielőtt bárki bosszankodna, felhorkanna, meghökkenne, rögtön jeleznénk, ezt a kötetet Cristiana Pedersoli, az olasz pofonosztó lánya jegyezte, ami egyértelműsíti, hogy személyes, családi történeteket tartalmaz a Libri Kiadó közelmúltban megjelent keményfedeles könyve. 

Tovább

Kedvenceink akkor és most: Héléne és a fiúk

Eltűntnek nyilvánítva (Ponyvalegény-sorozat, 1. rész)

ob_49b582_34479215-1760615260699172-238408693241.jpgRendszeresen jelentkező sorozatunkban egykori kedvenceinket mutatjuk be, avagy a fénykorukhoz viszonyítva hol tartanak manapság. Az első epizódban a Héléne és a fiúk című francia sorozat szereplőit helyezzük fókuszba.

Tovább

Parkinson-kórral és demenciával küzd a népszerű televíziós újságíró

Budapesti intézményben ápolják a legendás műsorvezetőt

img_20191210_181658.jpgHosszú ideje az egyik fővárosi egészségügyi intézményben tölti napjait az a neves újságíró, aki televíziónézők százezreinek volt kedvence a nyolcvanas, kilencvenes években.

Tovább

Pál Dániel Levente: Egy ember nyolcadik kerülete (könyvajánló)

Sajátságos hangulatú, utánozhatatlan stílusban megírt józsefvárosi történetek

img_20191128_231913.jpgPál Dániel Levente hatodik könyvét is leginkább azok fogják szeretni, akik a főváros VIII. kerületében élnek, netán laktak Józsefvárosban.

Tovább