PONYVALEGÉNY

Augusztus Orblahomában

Húsz esztendeje nem volt tűzijáték, ám az idei olyan lesz, mint az üzletekben tapasztalható áremelkedés: minden eddiginél a leglátványosabbra tervezik

2022. augusztus 19. - Horváth M. Attila

tuzijatek_2022_kopf.pngHúsz évvel ezelőtt, 2002-ben Budapesten elmaradt a tűzijáték – jó ok volt rá, hogy így legyen. 2022-ben szerencsére Magyarországon minden a lehető legnagyobb rendben van, így augusztus 20-án élvezhetjük a légi parádét. Jó szórakozást!

Felkelt a nap, a reggel köszöntött reánk,
Minket bántott a fény, az is, hogy elhagyjuk egymást.
Együtt leszünk, még egy hosszú éjszakán,
Vígan átvirrasztjuk, ahogy tettük sok-sok éven át...

KOMÁR LÁSZLÓ:  Húsz év múlva 

img_20220818_201647.jpg

Koccintsunk, egy, két, háááá, mindeeeenki fenékiiiiiig! Éééééljeeeeen a magyaaaar szabadsáááág éééééljeeeen a haaaazaaaaaa! Csúti atyánk nem üzenteeee, de elfogyooooott a regimentjeeeee! Pssszt, halkabban, baszki, még elvisznek innen! Innen? Hová? A biciklis mentő a legótvarabb pesti helyre, az egészségügyisek által is utált János Kórházba? Hallod, Deka, mit szólsz, a sünöknek adják a zsét, a mentőket meg a tűzoltókat szopatják, mint a teaszeánszra odatévedt luvnyákat, oldják meg? Ez meg hogy? Úgy, ha látsz két egy helyben álló tűzoltóautót, az azért van, mert az egyikben víz van, a másikban meg üzemanyag.

Igyunk erre is, gyerüüüünk, Szakáll, van még az üvegben, baszki, kiszáradsz, mint a független benzinkutak! Mi van, tesó, hol a nagy nevetés? Hagyjad már, hogy augusztusban még mindig a Katával szenvedsz?! Zseton, hagyd a pébe, tudod, hogy van, szeptembertől a kata visz táncba mindannyiunkat! 

img_20220809_175717.jpg

Fenééékiiiig, ünneeeeeep vaaaan, eeeez aaaaz! Szombaton mekkora buli lesz már megint! Jön a Terka is, FeCsa? Azért befűtenék neki úgy, ahogy novemberben rákapcsolnának a legtöbb suliban. Mér’ mi vagy, Deka, fatüzelésű kályha? Nem, eminens tanuló. 

Inni kell erre is, egyhúzásra! Olyan kevés van már ebben az üvegben, mint a Gulya, a Sziszi és az Orsi szótárában az igaz szó. Hallod, Szakáll, hányadik üveget isszuk? Marad szombatra is? Tudjátok, tűzijáték! Hála Istennek, hogy osztottak, szoroztak, egyik zsebből kivették, a másikba áttették és nem mondták vissza. Fenékig!

img_20220818_201602.jpg

Az idefelé úton FeCsa mondja, lassan összezuhan, bedől minden, nemcsak a hőmérséklet, hanem a vérnyomásod is emelkedik a rezsicsökkentett árak mellett, a szomszédban egymást lövik az ukránok és az oroszok ki tudja, mivel, ez a rohadt vírus a jó ég tudja, mikor szakad ránk megint, de mi majd itt leszünk! Zabáljuk a már három évvel ezelőtt sem friss virsliből összerakott hot dogot, szlopáljuk az ásványvizezett sört és ünneplünk. Azért gyerekek, az nagyon jó, hogy így összejöttünk, és jó, hogy beszélünk, és hogy így együtt vagyunk. Mi mindannyian, így, ahogy vagyunk és leszünk, megérdemeljük egymást.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr5717911113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása