PONYVALEGÉNY

SPORTKARÁCSONY. Aki ünnepi hangulatba hoz: UDVARDY PANNA, korosztályos Európa-bajnok és világbajnoki bronzérmes teniszező

A top százas kiválóság legszebb élménye: „Esett a hó, tudtunk szánkózni, korcsolyázni a Balatonon, így a december és a karácsony mindig csak a játékról szólt a családdal”

2021. december 15. - Horváth M. Attila

sportkaracsony_kopf.jpgAhogy a különböző sportágak kiválóságai, úgy az idei esztendő is heroikus hajrába kezdett. A csak decemberben jelentkező rovatunkban nagyszerű sportemberek fogalmazzák meg gondolataikat a karácsonnyal és az új évvel kapcsolatban. Akivel ezúttal ünnepi hangulatba kerülünk: Udvardy Panna, U16-os Európa-bajnok és világbajnoki bronzérmes teniszező, aki 2021. november 29-én a világranglista 96. helyét foglalta el, ez a pozíció felnőtt karrierje legjobbja, a januárban sorra kerülő Australian Openen főtáblásként szoríthatunk érte.

udvardy_panna.jpgkaracsonyfa.jpgAmit nekem jelentenek december utolsó napjai – három szóban: Család, szeretet, ünnep.

mvacdmjahmlvjme-yellow-christmas-ball-png-transparent-image.pngAz ünnepi asztalról nem hiányozhat: Anyukám wellingtoni pulykája.

karacsonyfa.jpgHa szaloncukor, akkor... Zselés.

mvacdmjahmlvjme-yellow-christmas-ball-png-transparent-image.pngAmi nélkül számomra nem létezik karácsony: Család és óriási fenyőfa.

karacsonyfa.jpgAmikor és ahogy kiderült, hogy az ajándékokat nem a Jézuska hozza: Két idősebb bátyám révén ez sajnos hamar történt, és talán olyan hét-nyolcéves koromban. Amikor jött a Jézuska, a szüleim mindig felküldtek a szobába, hogy nézzük meg a mesénket, miközben ők kiosztották az ajándékokat és a fa alá rakták. Igen ám, de a bátyáim kitalálták, hogy ők le akarnak menni leskelődni, és hát nekem is velük kellett mennem, amikor megláttam, hogy igazából anyuék osztják az ajándékokat, Jézuska pedig sehol.

mvacdmjahmlvjme-yellow-christmas-ball-png-transparent-image.pngEmlékezetes ünnepi sportélményem: A legemlékezetesebb akkor volt, amikor az egyik évben egyszer megnyertem Magyarországon a legjobb huszonegy év alatti játékos díját, bár ez másfajta, de amikor megnyertem az utolsó meccsem Brazíliában, így bekerültem a top százba. (Néhány hete, november végén Udvardy Panna sikerével ért véget a Brazíliavárosban rendezett 60 ezer dollár összdíjazású salakpályás női tenisztorna, miután a fináléban az orosz Jelina Avaneszjan ellen 0:6 után 6:4, 6:3-as diadalt aratott – a szerző)

karacsonyfa.jpgÉletem legszebb karácsonya: Talán az egyik legemlékezetesebb, amikor még picik voltunk és Bogláron laktunk. Esett a hó, tudtunk szánkózni, korcsolyázni a Balatonon, így a december és a karácsony mindig csak a játékról szólt a családdal.

mvacdmjahmlvjme-yellow-christmas-ball-png-transparent-image.pngMegfogadom 2022-re, hogy... Még keményebben fogok edzeni, mint tavaly és megpróbálok minél több időt tölteni otthon a családommal.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr4916783922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása