PONYVALEGÉNY

Olaszország: egyszer használatos palackért vonaljegy, istenkáromlásért négyszáz eurós bírság

Szerethető Itália, amelyért az egykori televíziós személyiség, Frei Tamás is odavan

2019. december 30. - Horváth M. Attila

Van, aki Alfredo pizzájára vagy tiramisujára, esetleg Pedro kocsmájára esküszik, netán Giovanni Boccaccio művei hozzák lázba, míg más a Lazio futballcsapata miatt rajong Olaszországért.

Tovább

Mesélő cégtáblák: új név a régi ház falán

Az angyalföldi húsáruház üzemeltetőinek figyelmetlensége okán a korábbi társaság neve is feltűnik a bejárat fölött

A 105-ös járat egyik, a főváros XIII. kerületéhez tartozó buszmegállójától nem messze, viszonylag központi helyen található egy hentesüzlet, amelynek tulajdonosai nem jártak el kellő körültekintéssel.

Tovább

Rácz László: „A labdarúgás iránti tisztelet kiveszett a mai fiatalokból”

Egy futballedző „naplója”: játékosként a Vasassal elért sikereire a legbüszkébb a BKV Előre utánpótlástrénere, aki szakemberként már közel volt ahhoz, hogy abbahagyja

Futballedzőként nehéz olyan helyen alkotni, ahol az ifjú labdarúgók számára nem a sport, illetve a sportág szeretete az elsődleges. Ezzel kénytelen szembesülni a VIII. kerület peremén működő BKV Előre SC utánpótlástrénere, az egykor az élvonalban közel kétszázszor pályára lépő Rácz László, aki…

Tovább

Cristiana Pedersoli: Apám, Piedone (könyvajánló)

Bud Spencer lánya családi történeteket vetett papírra

Hány bőrt lehet még lehúzni az idén 90 éves Bud Spencerről? Mielőtt bárki bosszankodna, felhorkanna, meghökkenne, rögtön jeleznénk, ezt a kötetet Cristiana Pedersoli, az olasz pofonosztó lánya jegyezte, ami egyértelműsíti, hogy személyes, családi történeteket tartalmaz a Libri Kiadó közelmúltban…

Tovább

Kedvenceink akkor és most: Héléne és a fiúk

Eltűntnek nyilvánítva (Ponyvalegény-sorozat, 1. rész)

Rendszeresen jelentkező sorozatunkban egykori kedvenceinket mutatjuk be, avagy a fénykorukhoz viszonyítva hol tartanak manapság. Az első epizódban a Héléne és a fiúk című francia sorozat szereplőit helyezzük fókuszba.

Tovább

Parkinson-kórral és demenciával küzd a népszerű televíziós újságíró

Budapesti intézményben ápolják a legendás műsorvezetőt

Hosszú ideje az egyik fővárosi egészségügyi intézményben tölti napjait az a neves újságíró, aki televíziónézők százezreinek volt kedvence a nyolcvanas, kilencvenes években.

Tovább

Pál Dániel Levente: Egy ember nyolcadik kerülete (könyvajánló)

Sajátságos hangulatú, utánozhatatlan stílusban megírt józsefvárosi történetek

Pál Dániel Levente hatodik könyvét is leginkább azok fogják szeretni, akik a főváros VIII. kerületében élnek, netán laktak Józsefvárosban.

Tovább

Stadionmizéria kicsit másképp

A tömegközlekedési eszközök „hangosanbeszélői” közel egy hónappal az avatás után is Puskás Ferenc Stadionként azonosítják a Puskás Arénát

Immár közel egy hónapja átadták a nagyközönségnek a Puskás Arénát, ám a jelek szerint az elnevezés még nem mindenütt automatikus.

Tovább
süti beállítások módosítása