PONYVALEGÉNY

Insta engem úgy segéljen

A világ B-n, a méhecskén ámul, miközben van olyan híresség, aki az ötvenedik születésnapján regisztrált az Instagramon

2019. november 30. - Horváth M. Attila

Sokan hajlandóságot mutatnak „kiszeretni” a különböző közösségi médiafelületekből, ám akadnak, akik csupán nemrég csatlakoztak az Instagramhoz.

Tovább

Könyvajánló: 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz (felújított kiadás)

Már a Fantomszál és a Csuklyások is szerepel a mozirajongók kedvenc kötetében

Jóllehet, ha azt vesszük, hogy harminc nyelven jelent meg, nem is sok az a közel kétmillió példány, csakhogy az elmúlt esztendőkben egyre kevesebb nyomtatott könyvet olvas nem csupán a magyar, hanem a világpolgár is. Az 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című kötet az elmúlt hetekben…

Tovább

Zaklatás: a Gothár Péter-ügy és ami mögötte van

A Katona József Színház a továbbiakban nem számít a rendezőre, de vajon ki lesz a következő „áldozat”?

Idestova egy hete robbant az a virtuális bomba, amit a berkeken belüliek régóta sejtettek: a fővárosi Katona József Színház által kiadott közlemény után egy nappal a Kossuth-díjjal kitüntetett Gothár Péter is hasonlóval jelentkezett, amelyben elismerte, egy ízben zaklatta munkatársnőjét.

Tovább

A kocka el van vetve: földalatti kirakós

Történet egy kisfiúról, akitől van mit tanulni, lévén nem a telefonját nyomkodta a metrón

„Tessék vigyázni, az ajtók záródnak!” Nézte a kétpercenként ki- és becsukódó nyílászárókat, aztán továbbfoglalatoskodott azzal, amit valószínűleg a végállomástól művelt. Látszólag öt-hat éves forma gyerkőc – feszült tekintettel.

Tovább

Nem húsvét előtti nagypéntek, mégis ünnepnap: a Puskás Aréna avatására

November 15-én Uruguay ellen veheti először birtokba a magyar labdarúgó-válogatott és persze a publikum a nemzet új stadionját

November 15-én, pénteken 19 órakor Magyarország–Uruguay stadionavató labdarúgó-mérkőzésre kerül sor a Puskás Arénában. A Ponyvalegény sajátságos hangulatú múltidézővel hangol a nyitótalálkozóra.

Tovább

Lapra, magyar: az önkormányzati újságok helyzete a vál(asz)tások után

Tájékoztatás nélkül hagyott lakosok: a főváros VIII. és IX. kerületében több mint egy hónapja jelent meg a helyi nyomtatott médium legutóbbi száma

Az önkormányzati választások után négy héttel érdemes szétnézni a főváros néhány kerületében, már ami a helyi sajtótermékek megjelenését illeti. A Ponyvalegény az alábbiakban néhány azon városrészre koncentrált, ahol október közepén új polgármester állt a köz szolgálatába.

Tovább

Fábián Franciska: „Az új albumunk az előzőtől eltérően már pop-rockos hangzású”

Titkos bizsergés címmel jelentkezett friss cd-vel a Citizen Naïv

Az undergroundból összesereglett Citizen Naïv útja felfelé vezet, ugyanis a zenekar új albummal keresi közönsége kegyeit. Az együttes énekesnője az eltérő hangzásvilágról beszélt a Ponyvalegénynek.

Tovább

Közlekedési káosz: törököt fogott Budapest

Erdogan elnök látogatása nem várt bonyodalmakat okozott

Tolókocsiba nem kényszerült, de megbénult a főváros. Csütörtök este mondott csütörtököt Budapest szíve, a Hősök terét már nem érinthették az autó- és trolibuszok. A Ponyvalegény a helyszínen járt.

Tovább
süti beállítások módosítása